Eylulllllll Perilerim büyük tenceresine yoğurt olarak mayalıyorum .( 2 saat mayalansa yetiyor ) Kenara da yarım litre 1 litre kadar sütü kaynatırken katmak icin ayırıyorum( çimikkk olsun diye 😄) pek güzel oluyor ,süzdükten sonra da azıcık tuz . Soğuyunca Buzluga gönderiyorum . Annemden öğrendim .🧚🏻♀️
cocomelon33 pogacayanakli_aylamm istediğin kadar yoğurdu tencereye koy ,altını yak kaynamaya başlayacak zaten topaklanıyor, 5 dakikada oluyor altını kapatınca bir çay kaşığı tereyağı koyup karıştırıyorum süzgeci bir kabın üstüne koyup döküyorum süzgece yayıyorum suyu iyice süzülüyor soğuyunca saklama kabına koyup dolaba koyuyorum suyu da peynir altı suyu oluyor onu da buz küpü poşetine dolduruyorum.Oğlum çok severek yiyor
pogacayanakli_aylamm cocomelon33 ben sutle yapılıyor diyw biliyordum. Yogurtla deneyecem cok tesekkur ederim
cocomelon33 pogacayanakli_aylamm sütle de yapılıyormuş sanırım onda sirke ,limon ya da maya kullanılıyor.Yoğurt fermente olduğu için ben onu tercih ettim hem daha pratik
Zhrabrk pogacayanakli_aylamm sütle yapılan direk süt kesiği oluyor süt formu bozulmuyor o yuzden uzmanlar 1 yas altina önermiyor.
cocomelon33 Perilerim bebek için yapılan her türlü hamur işi ,omlet,pankek ,tatlı,muhallebi,yemekleri,çorbalarına kısacası her şeye kullanılabiliyor.1-2 küp atıyorum