Duygu08 Merhaba Anneler, Çocuk parasi icin başvuru gerçekleştirdik 40 gün sonra paranız yatar denildi ama bir bilgi gelmedi . Çocuk parasını nereden sorgulayabiliriz ?
Ogulveannesi Duygu08 40gün değil en fazla bir haftada yatıyor benim bir hafta bile sürmemişti almam 40gün çok geç🤔
Deletedmom26 Duygu08 nereye başvuru yaptırmış ben 28 günlüğüm çalışan değilim. Nereye başvuru yapmam gerekiyor?
aliannesi ben 17 temmuzda doğum yaptım. doğum yardım param eşim adına pttye yatmış ben çalışan olmadığım için. süt param ise bugün yattı 150 lira olarak.
Azrasevval Benimde ikinci bebegim sadece dogum parasi olarak 400 alicak diye soylenmis ayriyeten sut parasi alinmiyo mu o bir kereyemi mahsus
Linaece Azrasevval doğum parasını kim veriyor. Süt parası çalışan kişi sigortaya başvuruyor telefon ile hastane sigortaya doğduğunu bildiriyor. Sgk 149 tl yatırıyor ama geç yatırıyor. Doğum parası nedir bilmiyorum
Yagizemine Linaece dogum parasi 1.cocuga 300,2. Cocuga 400,3.cocuga 600.tl yardim calismayan annelerde aliyo ben basvurdum aile ve sosyal yardimlasma dernegine basvuruluyo
Yakamoz Ben internetten sorgulattim ve ödeme aşamasında yaziyor. Bu ödendiği anlamina mi geliyor acaba bilen var mı, pttye gitmeli miyim?
muskulpesent Doğum parası çalışan çalışmayan tüm annelere tek sefer yapılan nakdi yardımdır. İlcenizdeki sosyal hizmet merkezine başvuru yaparsınız anne adına bir sonraki ayın 25 inde ptt ye yatar. Bazen sistemde gecikme olabiliyor.
Ecocan E devletten ogrenebilirsin bana bikere 400 yatti bikere 149 emzirme adi altinda yatti ondan haberim yoktu suroriz oldh tesadufen bakayim dedim ozaman gordum 😀
LiyaDerininannesi Kızlar 2 gün önce başvuru yaptım. Süt parası için sgk ya başvuru yapıyorsunuz. Çalışan eşiniz ise onun kimlik numarası yeterli oluyor. Başka bişi götürmenize gerek yok. Hafta içinde 149 tl yatıyor. Cocuk yardım parası ise bir form vae aile saglık bakanlıgına basvuru yapılıyor onu dolduruyosunuz kendi adınıza çalışan olup olmamanız fark etmıyor. 2 dk bile sürmedi. Eşiniz de başvuru yapabilir. O da 10 ekimde yatacakmış yani rahat 2 haftası var.
Hifos66 Meraba kızlar ben doğum parasi aldım ama süt parasi nedir bilmiyorum çalışan değilim bende alabilirim yardımcı olursanız sevinirim bu ara 3 ay 1 gunluguz 😊
LiyaDerininannesi Süt parası için bişey diyemeceğim ama cocuk parasından yararlanabiliyorsunuz. Çalışan olmanıza gerek yok. Aile ve sosyal politikalar bakanlıgının herhangi bi şubesine gidip form doldur bu kadar
Hifos66 LiyaDerininannesi çocuk parasi aldım ama süt parasi yazılmış da ondan da alabilirim miyim yazmıştım teşekkürler
Yagizemine Doğum parası, yeni doğum yapan anneye devlet tarafından verilen karşılıksız yardımdır. Yeni doğan her çocuk için verilen doğum parası, ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar içinse 400 TL’dir. Doğum parası yardımını almak için Aile Bakanlığı İl Müdürlüklerine, ilçede ise kaymakamlıklara doğum belgesi ile birlikte başvuruda bulunmak yeterlidir. Süt Parası Nedir? Yeni doğum yapan annelere yapılan bir diğer yardım türü süt parasıdır. Süt parası, bir defaya mahsus olarak ödenmekte olup, toplam tutarı 149 TL’dir. Geçtiğimiz yık 132 TL olan süt parası 2018 yılında asgari ücrete gelen zam ile birlikte 149 TL olarak belirlenmiştir. Süt parası yardımı almak için SGK il müdürlüğüne doğum raporunuzla birlikte başvuru yapılması gerekmektedir Süt parası ödemenizi PTT üzerinden almak istiyorsanız, başvurunuz sırasında bunu belirtmeniz gerekmektedir. Süt parası ödemeleri her ayın 8’i ile 14’ü arasında yapılmaktadır. Süt parası genellikle başvurunun ardından 10 iş günü içerisinde başvuru yapan kişinin adına PTT hesabına yatırılmaktadır. Yatırılan süt parası yardım tutarı olan 149 TL’yi, size en yakın Postane şubesinden kimliğiniz ile birlikte alabilirsiniz. Ziraat Bankası Süt Parası Ziraat bankası üzerinden süt parası almak için başvuru aşamasında Ziraat Bankası’nı tercih etmeniz gerekmektedir. Ziraat Bankası üzerinden süt parası alacak kişilerin ödemeleri de yine ayın 8’i ile 14 ‘ü arasında yatırılmaktadır. Eğer bankada bir hesabınız bulunuyor ise bu tutar hesabınıza, hesabınız bulunmuyor ise adınıza yatacaktir.
Yagizemine Yigittt onun hakkinda bi bilgim yok 144 ve 183 numarayı arayip bilgi alabilirsiniz diye yaziyo internette.