Adakus1 Kızlar selam 17 buçuk aylık kızım var. konuşması olsun genel gelişimi olsun akranlaruyla aynı seviyede. Aldığımiz puzzleları öğrenmesi iki gün almaz meslekler hayvanlar eşyalar herşeyi tanır gösterir. TV vs den uzak tutuyorum. Sosyal bir çocuk neşeli güleç bı çocuk. Bütün gelişimleri normal yani ama bı sorunumuz var bı yasindan beri sevindiğinde kelebek gibi kanat çırpar yada tam tersi birşeyi istemediğinde de yapıyor. Bu ara günde 2 3 defa yapıyor. Ve bu tekrarlayıcı hareketler bildiğim kadarıyla otizm belirtisi. Birde aşırı hareketli sofraya bile oturtamayiz. Bu konuda bilgilerinizi paylasir misiniz sizce normal mi?
Minikuzu Adakus1 2 yaşında istemediği birşey olsun ya da birşeyi çok istesin kanat çırpar ve bana anormal gelmiyor
Morfrenk Adakus1 benim kızımda bunu elinden bir şey almak istediğimde yapıyor defalarca ama şüphelenmedim çünkü diğer her şey olması gerektiği gibi
minnosum25 Adakus1 bu hareketi tekrarlanmasına yönelik siz bir tepki verdiniz mi belki siz bir tepki verdiyseniz o hareketi yaparak sizden aynı tepkiyi bekliyordur
1234___ Adakus1 fazla otizmli postaları okumayın belli ki sizi etkiliyor . kendi ağzınla söylüyorsunuz her şeyi normal takılmayın bence 🌹
NinovaLemi Tek bir hareket otizme bağlanmaz. Otizm olan çocuk iletişimden, göz temasından kaçar. Ve saha bir sürü belirti var. Boş yere evham yapmayın
Adakus1 NinovaLemi evet bende bunu kendime çok söylüyorum ama insan ister istemez panikliyor hareketi görünce. Birde mesela adına çok güzel bakar ama bazen dalıyor yanındayken sesleniyorum bakmıyor. Sonra diyorum bilerekmi yapıyor başka odaya gidip sesleniyorum direk anne diye koşup yanıma geliyor
Adakus1 Minikuzu kızımda aynı bu durumlarda yapıyor. Özellikle mutluyken istediği birşey olunca kahkaha atarak yapıyor
Minikuzu Adakus1 korkulacak birşey yok bence. Bebeğimde çok sosyal güleç hiçbir anormal hareketi yok tek bu kanat çırpmasıyla kuşkuya düşmeye gerek yok
Adakus1 Morfrenk Bu hareket çok sık yapiliyor çocuklar tarafından anlamadım neye dayanarak bu belirtiye otizm belirtisi diyorlar. Kaç aylık çocuğunuz gelişimi konuşması nasıl
Adakus1 Tosbik1406 anne baba anane gel attım gitti bitti açsana ver al tavşan at fil atta Ahmet, abi mama meme, dur, tamam, eyvah, bütün hayvan seslerini çıkarıyor. Vücudunun her yerini gösteriyor.