deniz_s sehriye corbasini nasil yapiyorsunuz yogurtlu sevmiyo cunku baska denediginiz tarifler var mi ? veya yaptığınız baska corbalar
BirAlparslanAnnesi deniz_s domates rendeliyorum çay kaşığı ucuyla kendi yaptığımız biber salçası kemik suyu kaynatıyorum kaynayan suya şehriye atıyorum şehriyeleri şişince kapatıp az biraz kimyon biraz kuru nane ve zeytinyağı gezdiriyorum demlenmeye bırakıyorum
BirAlparslanAnnesi deniz_s bide çok fazla çorba tarifin olmasada olur çorbanın bir besleyiciliği yok çünki bizim doktorumuz öyle söylemişti çorba yesede olur yemesede diye
Mys01-01 deniz_s once zeytın yağı ıle az yulaf unu eziyorum üstüne tavuk suyu varsa tavuk etı etsulu da olur bebek salçanız varsa onuda koyun unun üstüne duyu kaynayınca sehrıye atıyorum ama corba genelde brokoli bal kabağı yogurt corbası tarhana vs diye yapıyorum yedıgı kadar zorlamadan
BirAlparslanAnnesi deniz_s yapmadı hiçbir şekilde zaten pişmiş domates kullanabilirsinkü pişmişi değil çiği alerji yapıyo diyo doktorlar ben 7 aylıktan beri her yemeğine koyarım 8 ayından beride çiğ yediririm
keskebirazuyusam Benim oğlum da 9 aylık, çorba falan içiyor da henüz 2 disi yeni çıkmaya başladı. Çorba, meyve püreleri, yoğurt haricinde ne verebilirim diye kara kara düşünüyorum. Bişeyleri çiğneyip yutamıyor daha, sanırım dişleri olmadığı için
BirAlparslanAnnesi keskebirazuyusam dişlerinin olmasına gerek yok damakları ile eziyorlar zaten merak etmeyin 🙂 siz pütürlü yapıp vermeye başlayın daha fazla geç kalmadan pürelerden vazgeçin .. mesela bir patates yemeği yapın fazla pişirin hafif çatal arkası ile ezip YedirebilirSiniz
keskebirazuyusam BirAlparslanAnnesi pütürlü yiyor canım mesela çorbasına iri iri ekmek doğruyorum onları yutuyor. Mandalina, elma falan damağıyla eziyor ama yutmadan tükürüyor bende ne yapsam ne yedirsem diye düşünüp duruyorum. Patates yemeği yapayım yarın deniyim çok teşekkür ederim 🥰
BirAlparslanAnnesi keskebirazuyusam yap yap çok sever inşallah 😍 bulgurlu kabak , bulgurlu ıspanak kıymalı da yapabilirsin bunları 🌸
BirAlparslanAnnesi deniz_s yukarıdaki gibi aynı sistem yapıyorum aslında 😇aoğan doğruyorum domates sarımsak rendeliyorum ucuyla salça kabağı minik minik doğra su koy ½ yemek kaşığıda bulgur kaynamaya bıral pişincede 1 tutam dereotu az bi kimyon ve zeytinyağı gezdirip kapatıyorum dinleniyor
BirAlparslanAnnesi deniz_s yada sebzeli bulgur pilavı yapıyorum mesele soğan sarımsak domates mantar biner elimde o an ne varsa yoğurtla☺️ bulgurlu ıspanak yapacağım zamanda ıspanağı kaynadıktan sonra atıyorum sönmesi için önceden atıp çok kaynatmıyorum ıspanak çok kaynatılmazmış