Prensesannesi38 1,5 yaşında kızım kalem aldığı zaman çoğunlukla sol eliyle tutuyor çiziyor kızlar sizde solak mı olacak sağlak olması için uğraşsam mı kararsızım solak olmak zor olur mu ?
Deletedmom0099 Prensesannesi38 o içgüdüsel bir şey siz sağa da verseniz o solla devam eder kardeşim solak, annem yemek yemeyi sağla öğretti ama 5-6 yaşlarındayken yazısı çok çirkin malesef 😂 onun dışında bi sıkıntı yaşamadı bende 14-15 aya kadar solak diye düşünüyordum kızımı ama artık sağa daha yatkın oldu kendi kendine 🤷🏼♀️
gibicibicis Prensesannesi38 solak olan için zor değil ama bu yaşta hangi elini kullanacağı belli olmaz kızım 4 yaşında iki elini eşit kullanıyor
Tuba_engn SeninAnnenBirMelektiYavrm Sağ ve sol beyinin ayrı ayrı işlevi var. Neden sağ beyin ile çalışan birleşti sol ile zorlasın. Sol ile çalışan bir beyini sağ ile zorlasın ki. Yapmayın Allah aşkına günah mı 🤦♀️
ikikoalaanasi Kızım 2,5 yaşında bazen kendi yemek istiyor sol eliyle tuttuğunda müdahale ediyorum tutamadığını,zorlandığını görünce diğer eline veriyorum Kendi bazen sol eliyle tutuyor bazen sağ eliyle sağ eline yönlendiriyorum hep
SeninAnnenBirMelektiYavrm Tuba_engn zorlayın demedim sadece sağ eline verin dedim belkide solak değil ama çocuk hangi elini kullanacağını bilemediği için solada alıyor sağa da aliyor olabilir. Ha ileriki zamanlarda ille sola alırsa o zaman zorlanmamalı tabiki
Tuba_engn Prensesannesi38 Bebeğimde solak diye düşünüyorum 11 aylık ve dönüşlerimiz bile o şekilde oldu. Ne verirsem sol ile alıyor. Dayısına da solak. Bir de sağa alıştır demeleri yani arkadaş her şeyin bir yaratılışı var neden yaratılışını zorlarım çocuğumun.
Duyulurum Prensesannesi38 genelde makas gibi şeyler sağaklar için üretiliyor. artık her iki el için olanlar da var. Hayati bir engel olmaz onun için sol elini kullanması. Bir de değiştirilemez… Kendi iki ele de alışır belki ama solken sağ ya da sağken sol olmaz. Ayrıca 2 yaşından sonra belli olacağı söyleniyor. Benim oğlum da doğduğundan beri sola yatkın ama yeri geliyor ikisini de kullanıyor yemek yerken vs (16 aylık)
Tugkaninannesi Prensesannesi38 benim oglum 3.5 yasinda solak.topa da sol ayakla vuruyor, mudahale etmenin dogru olmadigini soyluyorlar. Hic mudahale etmedim, bu yastan sonra degisir mi bilmiyorum. Esim de ben de solak degiliz.