Öncelikle çok bilmiş bilmiş konuşup, artistlik yapacaklar yazmasın, güzel güzel kimseyi kırmadan eleştirmeden kafa yorulsun diye açtım.
Sormak istediğim şu doktoruma da sordum aslında ama genel olarak fikirleri merak ettim.
Mesela ben sabah uyanırız elini yüzünü yıkarım oğlumun, sonra biraz yüzyüze sohbet ederiz sonra oyuncak yada kart gösteririm, 0 6 ay kitaplar aldım resimli onları gösteririm vs ilk uykusuna kadar böyle oyalanırız. O uyurken ben kahvaltı yaparım, uyanır sonra bazen dışarı çıkarız evdeyken de oyuncak oynarız halısına koyarım bazen öylece yatar kendi kendine takılır ben etrafı toplarım vs. Sonra işimi gücümü bitirir salonda TV izlerim, karşısına açıp koymuyorum oyalansın diye de arada bakıyor tabi açık inceliyor 5 dkyı geçirmiyorum genelde çeviriyorum. Düşünüyorum da oyunlarda oynatıyorum, dışarıda çıkarıyorum yeterince etrafı izliyor, gün içinde farklı farklı ilgileniyorum , kardeşlerim eşimin tarafı vs görüşüyoruz farklı insanlar görüp farklı yüzlerle de karşılaşıyor inceliyor gittiğim farklı evlerde inceliyor etrafı vs. Yani sadece TV üzerine bir günü geçmiyor sonuçta, bu şekilde de zarar verir mi acaba? Kapatıyordum ama yani bütün gün evde sadece müzik açık oluyor sıkılıyorum illaki evde olduğumuz zaman.
Komşumun oğlunda da uyaran eksikliği, otizme yakın bi durum yaşadı tedavi görüyor 2.5 yaşında pandemi döneminde full TV izledi dışarı hiç çıkmadım korkudan falan dedi ondan olduğunu düşünüyormuş. Siz ne düşünüyorsunuz? Doktorlarınıza sordunuz mu hiç bu şekilde