Sadiye22 Merhaba kızlar aranızda yeniyim bugün katıldım bezden ne kadarlıkken kurtulunuz acaba 🙂🙂teşekkür ederim şimdiden
Mom06 Sadiye22 eğee knusabiliyosa çişi geldiğinde çiş diyebiliyosa alıştırabilirsin canım mesela yeğenim çişi geldiğinde pijamasını indirip çömeliyo yaparken çiş diyo bunun gibi şeyler çişe alışmak istediğinin belirtisi
mummy Sadiye22 yazın deneyebilirsiniz daha kolay olur sizin için ama psikolojide 2 yaşındaki çocuklara katı tuvalet eğitimi ilerde aşırı dağınıklık, titizlik, cimrilik, eli açıklık gibi durumlara yol açabiliyor. Baskılamadan deneyebilirsiniz sevgiler
Burcuozkann Sadiye22 benmde kızım 23 aylk herşeyi anlatabiliyo ama tuvalet eğitimi bi türlü yok tuvaletini yapıncq hadi bezi değiştirelim diyorum kaçıyo değiştirmek istemiyo banyo yapıyorm çişin varmı diyip klozete oturtuyorm çiş diyo yapmıyo ama yok diyip kaldırıyorum salona gidiyoruz bi bakmşım çişini yapmş ayağıyla basıp oynuyo 🤦🏼♀️ Herkes de baskı yapıyo öğret öğret diye bide yenidoğan kardeşi var o varken zor diyorm kmse anlamıyo 🤷🏼♀️
Hohomoromu Sadiye22 Ben biraz erken bıraktırdım ilkinde 2 yaşından 1 ay sonra 25 aylıkken bıraktırdım yani zorluklarını yaşadım suan 2 bucuk yasında zmaan zmaan kacırıyor ama yıne ıyı soyluyor ya da ben goturuyrm ara ara
Sadiye22 Mom06 konuşmuyo canım hani lazımlığa falan oturtuyom yıkamadan önce o zman çişini yapmayı çok seviyo sadece normalde anlamiyo 24 aylık erken değil ama dimi
Sadiye22 Mom06 bende kendi kendime kuruntu yapıyorum işte acaba boşuna mı bağlıyorum diye canım ondan biraz daha bekliyim en iyisi ben
Sadiye22 Burcuozkann ay o baski çok fena ya onu soyle yap bunu böyle yapma bizim ne cektigimizi bilmiyorlarki uzaktan karışmak kolay çocuk da bizim istediğimizi herzaman yapamazki
Burcuozkann Sadiye22 işte gelde anlat bide kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorm ben alştırcam onu diyip duruyo bde herkes sen alştırırsn diyo kendi çocklarına zamanında baskı yapmş korkudan yapmamşlar kabız olmşlar bunları duydukça karışınca boğasm geliyo
Sadiye22 Burcuozkann eski zamanin çocuklarıyla simdikiler çok farklı ben öyle düşünuyorum mesela bizim kiler daha bı baskalar teknoloji var şimdi en başta onlar kendi buyuttukleri gibi buyutelim istiyorlar ozmanla bu zman bir değil ki bizim çocuklarımız da bir değil
renkliruya Ağustosta sünnet olacak oğlum.. Temmuzda yaşını dolduracak.. Sünnetten sonra yavaş yavaş başlamak istiyorum ama detaylı araştırmadım henüz..
Hohomoromu renkliruya çokta erken bıraktırmak cocugun pskolojisi açısından iyi değil tuvaletten korkabılıyorlarmıs yasına girecek derken 1 yaşına mı girecek
renkliruya Hohomoromu Evet.. Eğitim psikolojisi dersinde okudum hep.. Erken başlatmakta geç başlatmakta zararlıymış.. Gözde Erdoğan'ın videosunda dinlemiştim.. Bebek kendisini hazır hissedince mesaj veriyormuş zaten.. Evet 1 yaşına girecek nasipse.. Benim düşüncem tuvalet eğitimi vermek değil de Hani ufak ufak lazımlığa oturtmaya başlayabilirim..oyun gibi zorlamadan.. Sonrası için kolaylık olur, oğlumda aşinalık olur diye.. Ama dediğim gibi henüz detaylı araştırmadım..