Yica Bugün sağlık ocağına gittik bebeğimi bıngıldağı baya kapanmış ama hala az biraz açık. Başı da büyümüş. Ama hemşire hiç doktora gittiniz mi filan diye sordu. Açıklamadı da gitmeli miyim doktora sizin bebeklerin bıngıldakları ne zaman kapanmisti
bireylulannesi Yica önemli olan bebeğin baş çevresinin büyümesi bazı bebekler bıngıldağı kapalı doğuyor
Sedakcby Yica bebeğimin 6.ayda kapandı sizin kaç aylık. Baş çevresi buyuyo sa sorun yok ama yine doktor görmeli. 3 aydan önce kapanmaması gerekiyor sadece. Sonrasında kapansa bi sorun yok
Utkucan Yica bundan sonra düzenli olarak çocuk doktoruna git her ay başı büyürse hiç sorun yok büyümezsede çeşitli ameliyat falan gerekebiliyor ama büyümemesi durumunda erken farkedip müdahale lazım genelde sorun çıkmıyor ancak ihmale gelmez her ay çocuk doktoruna git sen
Yica bireylulannesi doktor hiç olcmedi şimdiye kadar 🤷🏻 bende bir sorun görmemiştim açıkçası 7 aylık oldu 44 cm
bireylulannesi Yica maşallah çok iyi kiloyla da bağlantısı oluyor bu yüzden sordum. D vitaminini üç damla verin sadece fazlası olmasın 🌸
Sarew Yica Bence normal bize 5 ay kontrolün de 42 dediler. Normal seyrediyor bence. Bizde de bıngıldak erken kapanmaya başladı doktor 3.aydan sonra kapanmaya başlarsa sorun olmaz demişti. Kemikleşmeye başladı şuan ve halâ bir sorun görmüyor. 6 ay olmaya 3 gün kaldı.
Sedakcby Yica çok iyi maşallah 7 aylık ve az açıklık var diyorsunuz kapanmasını normal kasiliyo doktorlar 3 aydan sonra. Gitmediğim doktor kalmadı benim hepsinin yorumu aynı oldu. Hamdolsun her ay baş çevresi takibi yapıyoruz büyüyor 🤲🏻 kafa şekli de normal. 10 aylık şuan 46 cm normal yani persentilde
Anonim11 Yica rahat olun büyüklüğü gayet iyi,bizimki kapalı doğmuştu 7.ayda da 44,5 tu. 8.ayda 45,5cm. Sizinki de olması gerektiği gibi
Yica Sedakcby persentil de 75-90 arası gözüküyor zaten de hani önemli olan gelişim. Kaç persentil olduğu değil diye düşünmüştüm. Bir de ilk bebeğim hapsursa içim gidiyor birşeyi mi var diye
Sedakcby Yica İçiniz rahat olsun 🧡 allahın izniyle sorun olmuyor yeni yeni kabullenmeye başladım ben düşünün yani çok takmıştım allah a şükür sorun olmadı yine her ay büyüdü mü diye düşünmeden edemiyor tabi insan. 18 aya kadar takibin önemli olduğunu demişti doktorumuz erken kapanan bebekler icin
Sedakcby Yica bende öyleyim acaba üşüdü mu acaba hastamı olacak neden hapsurdu içim gider 😂 eminim bi çok annede böyledir normal 🤗🧡
Yica Sedakcby Sanırım öyle 😅 hem çok sevdim anneliği hemde çok yoruldum gerçekten. Allah acılarını yaşatmasın ama 🌼
Sedakcby Yica çok ince düşünmek yoruyor sanırım. Biraz rahat bir anne olmak isterdim ama olamıyorum çok titriyorum üzerine içim gidiyo ödüm kopuyor 🤦♀️