Seyma4607 merhaba size bişeyler bahsedebilir miyim? Şimdi uzunca yazmak istiyorum.benim kızım 4 aylıkken tuvaletini ishal yapmaya başladı, ben kan damlasından sandım. Sonra gitgide ishaller yerini mukuslara bıraktı. Bildiğiniz sümük sümük oluyodu.araştırdım alerji belirtileriymiş. Sağlık ocağı doktorumuz yok bişey olmaz dedi ama benim içime sinmedi diyet uyguladım.süt ürünlerini ve yumurtayı kestim. Çok rahatladı mukuslar gitti şükür. Bu arada sadece anne sütü alıyodu.Sonrasında ben ek gıdaya başlayım dedi pirinç unu gibi ve yanına destek devam sütüde ekleyim dedim. Sütüm azalmaya başlamıştı çünkü diyet sebebiyle. Eczacı bebelac önerdi diyetimi bilmesine rağmen. Bebelactan iki kaşık aldı heryeri kızardı kabardı şok oldum. Hemen doktora götürdük, alerjisi var belli. Alerji bölümüne gidin dedi. Oraya randevu alıp gittil şehir hastanesine. Orda deri testi yapıldı süt ürünlerine çıktı alerjisi.doktorda yumurtayı da keselim beraberdir genelde bunlar dedi. Aptamil pregomin miydi ondan mama verdi tabi iğrenç tadı. Kızım almak istemedi. Ben alerjisini anladığımdan kendimce ek gıdalara başladım mama içmemesi çok sorun olmadı şimdilik.doktor dedi ki,yine bir şeyden şüphelenirsen tuvaletinde. O şeyi 3 hafta kes dedi. Ben tahinden kuruyemişten şüphelendim yine mukus ishal gördüm çünkü. Şimdi hala ishal var, ara ara mukuslar azda olsa gözüküyor.üzülüyorum kilo alımıda çok azaldı.etrafımda tecrübeli kişilere soruyorum. Bağırsak tepkimelerinde zor oluyor anlaması diyor. Kuruyemiş ve tahini aynı anda kesince anlayamadımda neye var neye yok. Ama şuan az az oluşuyor nedendir çözemedim. Doktorumuzda boşver o kadarıda kalsın sorun değil zaten zamanla bu diyetide bozcaz yavaş yavaş yiceksniz diyor. Sizin tecrübeleriniz nelerdi? Bağırsak tepkimelerniz çok mu? Yani neye alerjisi var anlamak kolay değil. Çünkü bebelac dışında bizde kabarma kızarıklık olmadı başka şükür hep tuvaletinde mukus ishal oluyor