Sevgice26 boyle bir seyle karsilassaydim sunu soylerdim ; "anladigim kadariyla suan saclarini taramami istemiyorsun. bu seni mutsuz ediyor (yasadigi duyguyu kelimelere dokmek) Seni anliyorum. (Anlasildigini hissettirmek) Bazen ben de taratmak istemezdim.( Yalniz olmadigini, herkesin boyle hissedebilecegini gostermek) taratmak istemediginde bana acikca soylemen beni cok mutlu eder. (Dogrulari soylemeye tesvik, korkmadan acik olmasini saglamak) suan cisin geldigini soyledin ama cisini yapmadigini ben farkettim . Bu davranisin benim uzulmeme neden oldu (yaptigi hatanin karsisindaki kisiye neler hissettirdigini gostermek boylece insanlarla empati duygusunu gelistirmek), peki bundan sonra saclarini tararken sorun cikmamasi icin neler yapabiliriz? (Birlikte cozum uretmek, cozum surecine onu da dahil etmek) , eger saclarini taramazsak, sac tellerin birbirine karisir. Dumduz gorunmez. Bu seni rahatsiz edebilir. Ustelik taranmadigi surece sacların acmaya calismak canini acitir ( istemedigi durumlarin nelere sebep olacagini izah etmek) .. . Bu olaya bu cumlelerle yaklasabilirsiniz. Cocuklarin 6 yasindan sonra dogru yanlis kavramini algiladigini da unutmayin.