ikizerkekannesi ben de 1 ay oldu olmadı bezi bırakalı. 29 aylık şimdi benim oğlum da. Kesinlikle hazır olmasını gözetin anneler. Karar verdiğimizde çok zorlanırız diye düşündük. bir anda tuvalete gitmek istemiyorlar. Kaka, çiş diyordu zaten. Sadece bez rahatlığından tuvalette yapmak ister misin diye sorduğumuzda hayır diyordu. Sonra sabahtan bezi çıkardık. Bütün gün bezsiz tuvalet ihtiyacı olduğunda zamanında söyleyemedi ya da adapte olamadığı için 4,5 kez üst değiştirdik ama hiç tepki vermedim. Sadece çiş, kaka gelince söyle anneye üstün ıslanmasın , olur mu dedim. Sadece ilk 2 gün gece yatağa geçerken bez taktık sonra kafası karışmasın diye çıkardık. Onun da birine gece belki ya yapmış ya yapmamıştı. İkinci geceki bezi kesinlikle temizdi. Böylece bezi kestik . Yatarken iki kez muşamba kullandım ama çocuk farkında herhalde , anne bu pis kaldır diyordu 😄. Şükür zorlanmadık. Şimdi düzenli olarak tuvalet alışkanlığı edindi. Darısı sizlere olsun. Benim gözümde çok büyümüştü bu süreç ama korktuğum gibi olmadı.