Tugcegokturk 2 aylık bebişim kabız, bugün 5. Gün bir türlü yapamadı ne yaptıysak masaj, uyarma vb. Doktora götürdüğümüzde 10 güne kadar normal oldugunu söyledi fakat yapamadığı için sürekli ağlıyor. Önerebileceğiniz ilaç şurup fitil vs. Var mı ?
UmmuGulsumunAnnesi Tugcegokturk 2 aylık bebek için çok normal uyarmaya ilaca alıştırırsanız alışır bağırsakları tembelleşir hiç yapamaz,yapamadığı için ağladığı kanısına nasıl vardınız, gazını çıkarıyo mu mesela
Esrasenay1 Tugcegokturk 2 ay 18 günlük bebegim sabah neşeli uyandi sabah 9 dan bu saate kadar durmadan agladi memlekete geldik kaka yapamadı sabun sokmaya çalıştık izin vermedi hep ikindi sıktı kendisini zeytinyağı içirdim simdi yaptı 5 dkk önce ve bol bol masaj yaptim
Miniknur Benimki 16 günde bi yapıyordu ama ağlamıyordu. Uyarma ile bile yapmıyordu. Alerji çıkmıştı. Yediklerimden ona geçiyormuş. Diyete girdim düzeldi
Tugcegokturk Miniknur 16 gün çok uzun bir süre değil mi 🙄 bizimki ağlıyor yapmak için uğraşıyor ama olmuyor. Alerjiniz nelere vardı bende dikkat edeyim ?
Lafontein88 Ah canım ya bizde çok çektik kanlı yapıyordu o kadar kabızdı ki, gliserin diye bir fitil var minik kesip at. Zeytin yağı sür popoya İnan ki yapıyor denemelisin
Tugcegokturk Lafontein88 zeytinyağ içiriyorum günlük, masaj yapıyorum karnına, ılık su ile duş aldırıyorum ama yine yok yine yok. Sürekli ıkınıyor ama yapamıyor yavrum.
Tugcegokturk UmmuGulsumunAnnesi evet gazımız çıkıyor, sürekli ıkınıyor çünkü ama yapamayınca çığlık atıyor. Yüzü kızarıyor morarıyor resmen yapmak için uğraşsada yapamıyor
ElvinsMom Gazını çıkaramadığı için ağlıyor olabilir. Anne sütü alan bebeklerin 10 güne kadar da kaka yapmaması normalmiş. Gazını çıkaramadığı için ağlıyordur
Tugcegokturk Esrasenay1 sabunda denedim olmadı, zeytinyağ hep içiriyorum ama yok yok ağladıkça ne yapacağımızı şaşırdık artık
UmmuGulsumunAnnesi Esrasenay1 Allah için sabun mu z çocuklarınızı rahatlatmaya değil hasta etmeye çalışıyorsunuz yapmayın Allah aşkına şu saçmalıkları yaa
Miniknur Tugcegokturk uzun ama çok rahattı valla. Biz telaş yapıp acilde yaptırıyorduk bir de hiçbir doktor bulamamıştı. Gastroentoloji doktoru buldu. 1,5 aylıkken başladı 5. Ayda anca teşhis kondu. Süt ve süt ürünleri tahin susam yumurta beyazı kuruyemişler yasaktı. 1 aya kızım düzeldi. 4 ay diyet yaptım. Artık iyi çok şükür. Gliserin fitili bende çok aramıştım bu dönemlerdi. Burdan bi arkadaş gece yarısı sağsolsun verdi bana. Başlık açmıştım. Ama onla da yapamamıştı. Sonra baya bulunmaya başladı piyasada. Çapa hastanesinin ordaki eczanelerde vardı. Yılbaşı dönemiydi yine yeni yılda heryere dağıtılır
Esrasenay1 UmmuGulsumunAnnesi evet bende karşıyım zaten izinde vermedi zorlamadi ama çok agladi hıçkıra hıçkıra yarim saat ağladıktan sonra artik deneyeyim dedim icim yandı çünkü bende onunla birlikte ağladım ilk kizim 4 yasinda oda 2 aylikken ayni sorunu birkere yasadi sabunla 1 dkk içinde yapti 4 yasinda ama birkere yapmışımdır durmadan yapanlara bende karşıyım zaten poposu tahriş oluyor