Aselbirce Bebeğim altıncı aya girmek üzere neyle başlayayım ek gıdaya yardımcı olurmusnz ilk ne vereyim herkes bir şey söylüyor her yerde bir şey yazıyor bir de buradaki annelerin fikrini almak istedim
Klymeneninatlasi Aselbirce tatlı patates ile başladım ben ☺️ Mevsim sebzelerinden gittim sonra yoğurt tattırdım en son meyvelere geçtim tümtadımlar bitince yumurta sarısı ☺️
tugbahy6 Aselbirce yoğurt kabak havuç patates yumurta sarısı çorba elma armut irmik muhallebi Yulaf ezmesi ,yulaf unu ilk ay bunları verin evde lor peynir yapımı yoğurt da probiyotikle mayalayın
Arenbuse58 Aselbirce ben 5 ay 20 günlükken doktor gözetiminde başladım ek gıdaya ilk havuc püresi 3 gün denedim sonra kabak sonra patates bunlar bitince hepsinin karışımı çorbasına başladım sonra 6 aylık oldu kahvaltı başladı yumurta sarısı evde yapılmış lor peynir çay kaşığı pekmez iki bebe bisküvisi sonra avokada yoğurt vs şeyler verdim sonra düzen oldu kahvaltı çorba meyve püresi sonra irmikli muhallebi diye gitti 💕😘
Mommqueen Aselbirce biz doktorumuzun önerisyle yulafla başladık sonra bal kabağı tatlı patates brokoli kabak olarak ilerledik 🥰
tgg instgram tugceakdere_ ayrintili paylasiyorum suan ek gida surecindeyiz tadim yapiyoruz 1 aydir, one cikanlarda her ayrinti cvar belki fikir olur
nilufer19 Aselbirce ben nasıl başladım onu paylaşayım sizinle 🌹 Kabak Havuç Brokoli Balkabağı Patates Elma Yoğurt Armut Pirinç unu Avokado Ispanak Muz Pancar Sırada yumurta var:) (hem sarısı, hem beyazı) Patatesden başka hepsini 3 gün kuralı ile tattırdım.
Klymeneninatlasi nilufer19 beyazı yaşından önce pek önerilmiyor doktor kontrollü mü ilerliyorsunuz acaba?
babyandmom1 Aselbirce ilk olarak havuç veya bal kabağı verebilirsiniz. Blender kullanmayın buharda haşlayın güzelce çatalla ezip bir çay kaşığı zeytinyağı katıp sebze püresi olarak verin 3 gün kuralı ile. yoğurt daha sonra yumurta elma armut muz falan tadarsınız hepsi zaten 1-1.5 ay sürer
nilufer19 Klymeneninatlasi hayır, henüz doktora danışmadım, ama bana mantikli gelmiyor açıkcası sarısı ve beyazının ayrılması. Eğer alerjikse zaten tümü alerjik olur dimi, neden sarısı normal olup da beyazı alerjik olsun ki. Bide bununla ilgili bi makale okudum geçenlerde, aslında 1 yaş öncesi önerilmeyen alerjik besinler ne kadar erken başlanırsa alerji olma durumu da o kadar az olur (bal ve süt hariç tabiki). O yüzden direk tam yumurtaya başlamayı düşünüyorum. Alerji ve s. sorun olursa bi süreliğine keserim her halde