tugbahy6 Merhaba alerji testi yaptıran var mı acaba,nasıl oluyor ? Doktor devlete alerji testine yönlendirdi kızımda çoklu besin duyarlılığı var kızarıyor kabarıyor önce alerji değil duyarlılık dedi ama kaşınmaya başladı yaptıran var mı ?
Ebrudefne- tugbahy6 Kanda ve deriden bakılıyor kanda daha detaylı çıkıyor öyle yaptırmanız daha iyi olur ona gore diyet şeklinde gidersiniz umarım zamanla geçer ..
Bursa97 tugbahy6 benim oğlumda 10 buçuk aylık aslında 4 aylık falandı kandan detaylı yaptırdık özelde hiç birşeye çıkmadı ama 9. Bebekekre yapılan detaylı kan testinde alerjik bir yapiya sahip olduğu çıktı şimdi 14 ocakta deriden test yaptiricaz bizede kanda detaylı çıkmıyor deride çıkıyor dediler ama deride de 3 yaştan altında kesin sonuç vermiyormuş diye okudum bir yerde
Evrim1906 tugbahy6 10 aylıkken deri testi yaptılar canım süt alerjisi vardı oğlum da çok kolay merak etme insanların anlattığı gibi birsürü iğne olayı falan hikaye
Hanesma tugbahy6 Öncelikle geçmis olsun benimde kızım 9 aylığına giricek biz k.t.ü de kan testi yapıldı ama negatif çıktı d.r alerjisi olmadığı anlamina gelmez dedi.9 ayda diyeti bozucağımızı söyledi.
Gulcehuma Benim kızımdada aynı durum var 16 aylık ama daha doktora gitmedik bende burda bekliyim zyrtec kullanıyoruz alerji olunca alerji bölümüne hiç gitmedik kendi doktorumuz yazmıştı
Bursa97 Ebrudefne- Ya benim oğlumda 10 aylık biz kan yaptırım bizede tam tersi kanda net çıkmıyor o yüzden deride yaptirin dediler
Mernu1365 Bnm bebeğim 53 günlük ve 40 günlükken alerji testi yaptırdık . Biz deriden bakılan besin alerjisini yaptırdik sırtından yaptılar . Dana eti ve susama alerjisi çıktı diyet yapiyorum şuan kızım bir nebze olsun daha iyi .ben özel klinikte yaptırdım .
tugbahy6 Mernu1365 evet doğduğundan beri yüzünde vücudunda kızarıklıklar var ben ilk emzirdiğim zamanlarda protein ve süt ürünü birlikte yediğimde çok kötü oluyordu protein fazla geliyor sanırım anlamadım inşallah testte çıkar
Zeyzey6187 Mernu1365 of bizde de war bişeler 5 ocakta belli olacak aylardır süt alerjisi diye diyet yapıyordum ama başka şeylerde war 😥
Ebrudefne- Bursa97 biz direk kan verdiğimizde çıkıştı zaten sizde anlamışsınızdır neye olduğunu ne yediğinde kizardigini kızım hala fındık yiyemez mesela çoğu alerji gitti bizde .. tabi içiniz rahat etmesi açısından ikisinide yaptırabilirsiniz.
Mernu1365 tugbahy6 çıkıyor ama küçük olduğu için kızım doktor aylık kontrole devam edecez dedi . Bir ay yemeyecem hiç bir şekilde kontrol durumuna göre yavaş yavaş başlayacam yada yine yemeyecem bakalım ne olacak on gun sonra kontrolumz
tugbahy6 Bursa97 ya valla bir iki tane çıksa da yeter bunaldım kızarıyor sivilce ucu gibi kaşınmaya da başladı
Bursa97 Ebrudefne- Ya bizde öyle bir belirti hiç olmadi canım işte nasıl diyeyim mesela kizarilik veya kanlı kaka mukuslu kaka işte kusma kusma vardı ama refludendedi veya geçemeyen gaz hiç bir belirtimiz olmadı yani ama gectugimiz ay çok oksurdu alerjik olabilir dedik cunku naptiysam geciremedik gani besin alerjisi değilde sanki böyle polen yün falan mı diye düşündük onlara kanda bakilmamusti galiba
Ebrudefne- Bursa97 Anladim evet besin alerjisinde yan etkilerde oluyor kakada kan falan çok gaz olması onlar vardı mesela bizde dediğiniz gibi bir alerji olması daha yüksek gibi duruyor .
Evrim1906 Bursa97 sol kolunun iç tarafından yapıyorlar önce kalemle nokta koyuyor sonra besinlerin damlaları var ondan damlatıp plastik bişeyle bastırıyor 5 dakka bekletiyor başka yok