babyyy111 Ek gıdaya başlıyoruz. Bebeğim alerjik bi bebek. Süt ve süt ürünleri yasak bi süre. Yulaf ezmesi sipariş edicem. Glütensiz mi etmeliyim ? Glütenli mi ?
Birkucukkelebek babyyy111 bazı doktorlar glutenle erken yaşta tanışırsa hassasiyeti daha az olur diyor. Bazı doktorlar da glütensiz beslenme öneriyor benim Fe kafam karışık bu konuda.
NinovaLemi babyyy111 gluten buğday içerisinde olan bir madde süt ile alakası yok. Gluten hassasiyeti olanlarda daha ileri ki zamanlarda yaşıyor diye biliyorum. Çölyak yoksa Glutenli alabilirsiniz
MeryeminAnnsi babyyy111 ben glutensiz aldm ama glutenle de tanismasi lazimmis siyez unu da veriyorum arada
babyyy111 NinovaLemi alerji testi yaptıracağız, var mı yok mu bilmiyorum. Kafam karışık hangisini alsam
NinovaLemi babyyy111 normal glutenli alın. Gluten hassasiyeti alerji testinde çıkmaz zaten. Sindirimi zor olur sadece eğer hassasiyet çıkarsa. Ama erkenden tanıştırmak en iyisi. Diğer türlü glutensiz bir hayat sürdürmek hem zor hem de çok masraflı
babyyy111 MeryeminAnnsi bi dahaki doktor kontrolüne kadar glütensiz veriyim de doktor uygun görürse veririm attık
NinovaLemi Birkucukkelebek karinda şişlik ( aşırı bir şişlik) ve gaz sancısı benzeri sancı olur. Ishal ya da kabızlık yapar.