1BebekAnnesiii Kızlar iyi geceler emzirmeden dolayı tutamadığım oruçlarımı tutmak istiyorum kış saatinde sahur saati fark ediyo mu bilgisi olan var mı? Aslında 5 gün oldu ben oruca başlayalı sabah 7 de okunuyor sabah ezanı bende 6.30 kalkıyorum bi kaç atıştırıyordum bugün anneannem geldi onla konuştuk o da kış saati fark eder kızım gece kalksan daha iyi olur sahura dedi kafam karıştı beni aydınlatın lütfen 🌺
gurbetkusuuuu 1BebekAnnesiii karanlık aydınlığa dönene kadar ezzan okunana kadar zaman var kiş yaz farketmiyor kuzum kışın oruç tutmak tabiki daha kolay 😊
DominikCumhuriyeti1 1BebekAnnesiii nekadar borcun var canımm benm 30 gündü lonusaydım 😞16 gün tutum hastalandım sonra bıraktım dahada tutmadım tutcam bitircem ınşAllah
lgsya 1BebekAnnesiii fark etmıyor bende tutuyorum emzırırken tutamamıstım . Ben yatmadan cok az az yıyorum hatta hıc yemıyorum dıyebılırım dıslerımı fırcalarım imsak vaktı gırmeden 1 saat once nıyetımı alırım ozaman kadar bol su ıcerım uyumadıgım ıcın uyucagım zamanda erken nıyetımı alıp oyle yatıyorum Rabbım kabul etsın🌼
1BebekAnnesiii gurbetkusuuuu ay çok sağolun 🌸 ne yalan söyleyim bence de çok kolay nasıl akşam oldu bilmiyosun ya ☺️☺️
gurbetkusuuuu 1BebekAnnesiii Bakara Sûresi 187. ayette geçen “Şafağın aydınlığı (beyaz iplik) gecenin karanlığından (siyah iplik) ayırt edilinceye (tan yeri ağarıncaya) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar orucu tam tutun!” ifadesine göre tespit edilmektedir. Hz. Peygamber (s.a.s) ayette geçen beyaz ve siyah iplik ifadelerinin mecazî olduğunu ve beyaz iplikle şafağın aydınlığı siyah iplikle de gecenin karanlığının kastedildiğini beyan etmiştir.
1BebekAnnesiii DominikCumhuriyeti1 benim tam 30 gün var hiç birisini tutmadım sütüm azalır korkusuyla sonra bebişim 4 aylıkken sütüm bitti 🤣🤣 şimdi kazarlarımı tutmak istiyorum işte Allah nasip ederse
DominikCumhuriyeti1 1BebekAnnesiii tutarsın inşAllah benmde 30 gündü bak 3 sene geçti üstünden yenı tutum hamıle kalınca ttmdm o borcu ama ramazn ayna denk geldi oruc tutum bırde düşünsene 30 gün üstüne tekrar 30 gün 🧐tutum ama baygınlık geçire geçire tansıyonda çok sıkıntı yaşadım tutuğum için Allah affetsın
Honki_Ponki 1BebekAnnesiii Bende tuyuyorum dogum ve adet oruçlarımı ben gece 4.40da kalkıyorum sahurumu yapıyorum çünki imsak girdimi oruc baslamıstır yani siz 6.30da yapmasanız daha iyi olur bence ezanla degil şuanki oruc diye bilirum imsakla alakalı kıs saati oldugu için
1BebekAnnesiii Honki_Ponki tam olarakta bunu soruyordum şuan dank etti kafaya bundan sonrakilere dikkat ederim nasipse artık çok sağolun
birtutamsac 1BebekAnnesiii oruçlar imsağa göre tutulur ezan normal zamanlarda genelde imsaktan yarım saat 1 saat sonra okunur. Ramazanda imsakta okunur. O yüzden siz oruçları ezana göre değil imsak vaktine göre tutun Allah kabul etsin inşallah 😌
75kinalikuzu 1BebekAnnesiii bende gece 3 de kalkıyorum çünkü artık sabah olmuş oluyor oyleicim rahat etmiyor akşam 6 da açıyorum
1BebekAnnesiii birtutamsac ya çok sağolun o kadar netten baktım bişey anlamadım iyi ki cevapladınız teşekkür ederim
Aag Canım oruçlarda sahur, imsaka kadar yapılır. Ezana göre değil.en risksiz olanda imsaktam 10 dk öncesinde yeme içmeyi kesmek.nuna dikakt et inş. O kadar aç kalacaksın boşa gitmesin.allah kabul etsin şimdiden.darısı bizem🙄
1BebekAnnesiii Aag aminnn inşallah🌺 ya işte bilmeden etmeden bu kadar oluyo inşallah bundan sonrakilere dikkat edeceğim