Alpaybus Merhaba kızlar. Oğlum 20 aylık. Bikaç aydır eli sürekli ağzında, tırnaklarını koparıyor. Yapma dedikçe daha çok yapıyor, dikkatini dağıtmaya çalışıyorum beş dakka sonra gene eli ağzında. Var mı başına gelen, çare bulan?😕
Morfrenk Alpaybus muhakkak dikkatini dağıtın, oylayın kardeşim o yaşta yemeye başladı 14 yaşında bıraktı😑
kuzey-21 Alpaybus bu alışkanlık bende de var. Heyecandan sinirden bi bakmışım tırnaklarım gitmiş. Bırakılmıyor da 😥
Elf58 Alpaybus aaa bu bizde başladı dün hemde 16 aylık koparmış bana gösteriyor napıcağımı şaşırdım bizde ailecek tırnak yeme var kardeşimde halalarımda bende nasıl unutturcam bilmiyorum 26 yaşındayım el tırnaklarımı kestiğimi hatırlamıyorum
Enesmuazannesi61- Bence de şimdiden önlem alın ben de 5 yaşlarım da başlamıştım koparmaya ve 22 yaşındayım halen daha bu alışkanlığı bırakamıyorum çok kötü bir durum
Alpaybus Enesmuazannesi61- işte nasıl bi çözüm bulacağımı şaşırdım. En iyi yol dikkat dağıtmak ama unutmuyor malesef.😩
Alpaybus kuzey-21 evet yetişkinlerde olabiliyor ama küçücük çocuk niye yapar anlayamadım. Bi kere keşfetti hoşuna gitti sanırım şimdi iyice artırdı😕
Elf58 Alpaybus ben unutmadım o unutur inşallah ama ben düzenli yiyorum düşünün oje bile sürüyorum tam kıvamın da düzgün ahsbsh
ikiprenses_annesi Alpaybus size yemin ederim 4 ay üzerine düstüm suan 3 yasinda surekli yapma yeme demekten bıkmıstım En sonunda kendimi tutamadim bağırdım yeme karninda bocekler olacak diye eline vurdumm gözlerimi falan büyülterek kizdigimi anlasin diye o gunden beri yemek istediginde saklanmaya basladi takip edip gözlerimi büyülttummm surekli kizdim bagirdim her elini agzina soktugunda daha yeni birakti ama 4 ayi gecik bi süre ugrastm kizimin tirnaklari ni artik tirnak makasj ile kesiyorum sukur birakti
ikiprenses_annesi ikiprenses_annesi hatta kocamdan görerek basladi korksun diye kocama da bagirdim eline vurdum tirnak yenir mi karninda bocek olur diye bu sekilde care buldum