fatma_erva Merhaba annelerim biz ek gıdaya yoğurtla başladık sonra havuca gectik ama sanki boğulcakmis gibi yiyemio öğürüyor gibi yutamiyor sanki ve bende korktuğum için blendirla çekip vuruyorum yanlış mi yapıyorum acaba yoksa çatalla ezip mi vermeliyim
Fatosasel fatma_erva çatalla ezip verip ögürmesinden korkmayın kendini güvenceye alıyo pütürlü alıştırırsanz ilerde işiniz daha kolay olur
EngineerMommm fatma_erva bizimde ilk balaadgmzda sanki boğazında kalmis gibi hep öğürdu bence pütürlü verin güvenin çocuğunuza mesela benimki 8.5 aylık asla lapa bişey yemiyor kendi eline veryrm pankek köfte falan kendisi kopararak yiyor
Zlm fatma_erva ögurmek doğal bir reflekstir boğulmamak için bebekler bunu yapar bu iyi bir şey yani korkmayın siz gene vermeye devam edin yemeği bilmediği için ağzından çıkartıyor dur zamanla alışır
Melikeeeecansuu fatma_erva benımkıde oyleydı tadını bılmedı gı ıcın öyle yapuyor korkma o zaten fazlalıgı atıyor dısarıya
fatma_erva Fatosasel Ay bilmiyorum yaa sanki bogulacak nefes alamayacak gibi oluyor bende korkumdan bugün belendr la çektim. Pütürlü yemesinden yanayım çiğneme refleksi olsun bilsin öğrensin ilerde zorlanmayayaim diye ama öyle yapıncada korktum şahsen.
Zlm fatma_erva evet pureye alisirsa çok zorlanırsınız ben küçük ekmekler falan veriyodum kızıma cignemeyi öğrensin diye öylece yapabilirsiniz
sincapinannesi Kaç aylık .. ben de ilk başladığımda 1-2 hafta öyle öğürdü itti hiç zorlamadım alıştı şimdi
Momanne06 fatma_erva bence alıştır canım ben zeytindi puturlu meyveler falan veriyorum oguruyor müdahale etmiyorum bi kaç tanıdıklarım devamlı sıvı şeyler alıştırıp büyüdü katı şeyleri yiyip kusan bebekler var
fatma_erva Momanne06 Evet bende duydum hatta ebe bile dedi ben çocuğuma belendr la çekip verdim şimdi pütürlü hiçbirşey yiyemiyor dedi çatalla ezip vermemi söyledi öyle yapacağım artık
Grlnl fatma_erva öğürmek çok öenmli bir refleks azıcık azıcık verin. Ya da zamanla blendrı azaltın daha sonra çatalla ezin. Ben hep çatalla ezdim. Hiç öyle bir şey yaşamadık çok şükür
Wanderlust fatma_erva catalla ezip verin mutlaka ben 6 aylik direk eline vererek bwl yontemiyle basladim hic korkmayin aliskin olmadiklari formda gida oldugu icin savunma mekanizmasi olarak oguruyorlar ilk basta sonra bakiyor ki zararsiz birsey yemeye basliyor blender yaparsaniz belki puturlu gida reddi olur 2 yasa kadar pure veren arkadaslarim oldu cok zorlandilar
Buss35 fatma_erva alışık olmadıkları bir yapı olduğu için öğürebiliyorlar. Çatalla ezip biraz suyla kıvam veriyordum ben en başlarda damağına yapışmasın diye. Birkaç kaşıkta bir su verin kolay yutar.