Mucizem11 canım 5.ayda başladım benimki sallanmaya bağımlı bir bebekti sallamadan uyumuyo sürekli sallanmak istiyo artık bıktım tükendim geceleri. Uyku eğitimi yazılarını okudum bı kaç yerde ilk önce uyku saatlerini ayarlamaya karar verdim sabah o uyanmasa bile ben kaldırdım en geç 8 gibi zaten 2 , 3 saat sonra uykuları geliyo oyun oynadım uyku vakti gelince odaya götürdüm ninni söyledim sakinlestirici müzik açtım on dk öyle uykuya geçiş yaptık sarıldım derken yatağa koydum tabi kolay olmadı sallanmaya alıştığı için çığlık kıyamet sabırla kucağıma al yatır kaldir yap derken bir ayda alıştı hiç odada onu tek bırakmadım güven duygusunu kaybetmemeli diye böylelikle kendi uykuya dalmayı öğrendi şimdi gece kendi uyaniyo ama sallanmayi bıraktığımız için kendisi uyuyo geri. Uyku saatleri belirle gece uykusuna geçmeden en az iki saat üç saat önce uyanmış olsun 9 da yatacaksa 6 da en geç uyanmış olmalı uyku rutini böyle devam etti uykudan önce hep aynı şeyleri tekrarladım alt değiştirme mama yedirme müzik ninni şeklinde ama çok sabır istiyo sakın bırakma ben tam pes ettim salliycam artık dedim baktım sallarken agliyo çünkü kendi uyumayı öğrenmiş 🤗