Elifmuhammeet Merhaba kızlar 24 günlük bebeğim var bugün sağlık ocağından aradılar topuk kanında fenilketonüri değeri yüksek çıkmış tekrar kan aldılar ben biraz araştırdım bu değer yüksek çıkınca çocuk zeka özürlü olabiliyormuş Allah korusun ilk testte yüksek çıkıpta ikincisinde değeri düşen böyle birşey başına gelen var mı ilk çocuğum çok endişeleniyorum lütfen yardım edin 🙏
Retina Elifmuhammeet benim kızıma kistik fibroz değeri yüksek çıktı ikinci topuk kanı normal geldi yüksek oranda ilk değer hatalı çukıyor hiç üzüp sütünün azalmasına sebep olmasın
gozdearas Elifmuhammeet üzülmeyin ilk değerler genelde yüksek çıkıyormuş. Çoğu bebekte bu şekilde olurmuş sağlık ocağından bu şekilde bilgi verdiler içinizi rahat tutun ikinci değerleriniz normal gelir
lgulay Bir sürü nette yorum okumuştum sizin gibi ilk değeri yüksek çıkıp ikinci değeri düşük çıkan içinizi ferah tutun Allahın izniyle trmiz çıkar inşaallah.birde büyükşehirde yaşıyosanız özel hastanelerde testi tekrarlayıp çok kısa sürede sonucu öğrenebiliyosun diye biliyorum
hirayse Benimde kızımin guatr'ı yüksek çıkmıştı ama ebe hanim korkma dedi ikinci bir test yapmadan kesin bişey söylenemez yeni dogdugundan hormonlar henüz oturmamis oluyor o zaman yüksekken 1 hafta 10 gün sonra normale inebiliyor dedi gerçektende doktora götürdüm kan verdik gayet normal çıktı
Elifmuhammeet Ebeye mesaj attım sonuçlar ne zaman çıkar diye topuk kanı Ankarada araştırılıyomuş bakalım henüz cevap vermedi ya işte insan yinede endişeleniyo çocuğuna öyle bi hastalığı konsuramıyor inşallah iyi çıkar bilmiyorum ne yapıcam
hirayse Elifmuhammeet bende duydum ebe hanim sakinlestirmesine ragmen agladim insanin içi rahat olmuyor bizimki basit bir test oldugundan doktors götürdüm . Topuk kani 10 gün sürüyor hemen sonuç alamayiz dedi. Umarim hersey normal çıkar🙏
Sdanrr Elifmuhammeet peki ikinci sonucunuz nasıl çıkmıştı. Bizde de aynı durum var o yüzden merak ediyorum 😏