laliko35 sizi çok iyi anlıyorum biz de ilk 3 ay zaten gazdan çektik asla sallanmak istemedi pış pat yaptık ve kolumda uyurdu. Öyle böyle 4. Ay atağı o kadar uzundu ki 5. Ayda rahatlarız dedik ama yok yok yok uyumuyor. Ben arada eve kapıdan kapıya ip yapıp hamak kurmaya basladım o ara yine iyi biraz uyurdu ama uykuya direniyor bizimki veya uyusa yarım saat sonra kalkıyor tekrar geri uyutuyorum. Sonra ayına göre uyku uyanıklık saatleri vs yapmaya baslasım uyguladım aynı saatlerde aynı şeyleri yapmaya basladım ki öyle öyle kabullenmeye basladı şuan 10,5 aylık ve önceki zamana göre daha iyi ama yine kısa ve az uyuyor uykudan kalkıyor uyumak istemiyor geceleri de böyle olmaya basladı. Bizimki 4. Ayında emziği bırakmıştı ben 6. Ayında sadece uykuya geçişlerde emzik vermeye basladım ve emzik sayesinde uykuya dalışı kolaylaştı bir de nebe suresini 5. Aydan 6. Aya kadar çok açtım her uykuda şimdi normal uyku müziği dinliyor. Müziksiz uyumaz mesela daha çok direnir. Ben uyku arkadası vermedim almadım da battaniye kenarlarına düğüm atardım o onların ucunu tutarak uyumaya basladı baktım öyle bi battaniyesi var kulaklı onu veriyorum onu tutarak uyuyor mesela. Oda gündüzleri de karanlık ve loş sadece uyku müziği gerekli ısı ve nem hepsine dikkat ettim. İşte böyle böyle düzenleri oturuyor ama bazı bebek kolay dalıyor derin uyuyor bazı bebek zor dalıp yarım saatlik uyku yetiyor demek ki bünyesi ihtiyacı o şekilde diyorum artık. Çoğu uyku danışmanına göre uyku eğitimi şart derler uzun uyku vs kalkmalar için ama ben burada çok post gördüm uyku eğitimi aldırmış ve bebeği hala uyumayan uyanan vs. Yıpratıcı oluyor. İnşallah sizinki de rutinleri saatleri vs derken kabullenir ben uyku konusunda hala çekiyorum. Şuan 10. Ay uyku gerilemesi ve diş dönemi aynı anda geldi uykular haram oldu.