DefneMeva0411 Hem anne sütü hem mama kullanan anneler, mamayı günde kaç kez ne kadar veriyorsunuz? 2 ay 16 günlük bebeğim için soruyorum
Gullcann DefneMeva0411 Benim oğlum sarılık atlatmıştı sütüm yetiyirdu ama korkudan mamaile desteklemistim sonra öyle devam etti biberona da alışınca. O dönem emziriyordum ve biraz zaman geçince mama ile destekliyirdum. Ortalama 60 ile 90 arasiydi. Şimdi 6 aylık sadece 1 sabah 1 akşam veriyorum geri kalanda emiyor ayrıca ek gidada alıyor.
papatyaannee DefneMeva0411 ben 3 saate bir önce emziriyorum arkasından 90 cc mama veriyorum gece uykusuna geçerken 120 cc veriyorum 3 aylık kızım bu sırada
Fundaesila DefneMeva0411 4 aylık olucak bebeğim 3 haftadir mamaya başlamıştık ilk zamanlar her emzirmeden sonra 90 falan hazırla demişti doktorumuz ama ben 60 hazırlayıp verdim 90 hazirlayinca çöp oluyordu su 1 haftadır falanda günde 1 yada 2 veriyorum
Budageceryahu Ben sutumun yetmedigi icin mama veriyorum, oglum her acıktıgında 90ml iciyorsa benim sutum de 60ml cikiyorsa ekstradan bir olcek yani 30ml mama ile destekliyorum her 2,3 saate bu sekilde baze daha az bazen daha cok ice biliyor degisiyor yani.
DefneMeva0411 Gullcann Bana göre sütüm yetiyor ama 6 gündür bebeğim kaka yapmadı bizde bugün acile götürdük ordaki hemşire yetmiyordur ondan kaka yapamıyordur dedi. Oysaki her emdiğinde memeyi kendi bırakıyor çoğu zaman uyuya kalıyor memede. Hatta bir memeyi emerken diğerinden akıyor. Sadece anne sütüyle besliyordum şimdi bir de öyle deneyim bakalım.
Yigithamzamom DefneMeva0411 uykuda kaldığı için yoruluyor demekki 2 saatte bir emzirmeye çalışın gecedd kalkıp emzirin onun uyanmasini beklemeyen anne sütü alan bebeklerde iki haftaya kadar normal diyorlar doktorlar
Gullcann DefneMeva0411 Canım doydugunu hissediyorsan bir dene bakalım. Emzirince hemen ardından bi 30 cc yap bakalım icecekmi fazla gelirse kusar ya da almaz. Annesisin tabi en iyi sen anlarsın. Çişli bez sayısı iyiymis ve kaka sadece emen bebeklerde süre uzun olabiliyor diye biliyorum yinede aklinda kalmasin bir dene
DefneMeva0411 Yigithamzamom Gündüzleri zaten 2 saatte bir emiyor ama geceleri 4-5 saati buluyor bazen 3 saatte bir uyanıp emiyor.
DefneMeva0411 papatyaannee Geceleri de mi öyle yapıyorsunuz? Çünkü doktor bana 2 aylık olduktan sonra kendi ne zaman isterse o zaman uyansın öyle emzir sen uyandırma dedi. Bazen geceleri 5 saatte bir uyanıyor bazen 3-4 saatte bir değişiyor hep.
DefneMeva0411 Fundaesila O zaman ben de öyle yapayım bakalım. Doymazsa yine yaparım artık 🤷🏼♀️ İnşallah düzgünce yapar kakasını. Çiş sayısı günde 5-6 bez alıyorum rengi de çok çok açık sarı bana doyuyor gibi geliyor ama neyse hayırlısı ☺️
cagla3442 Mrb hanımlar anne sütüm kesildi doğum dan sonra baya stres yaşadım ve sütüm kesildi şuan bebeğim 1 ay 28 günlük sütüm gelmesi için ne yapmalıyım 😊
DefneMeva0411 cagla3442 Sıcak duş al bol bol su iç hoşaf dut suyu tahin helva dere otu ye. En önemlisi stresten uzak dur ve bol bol dinlenmeye çalış. Göğüslerine de masaj yap bebek emmiyorsa bile sağmaya çalış.