biraylizannesi Merhaba sevgili anneler, Bebeğim bugün itibariyle 41 günlük. Gündüzleri uykuya geçişlerde ciddi problem yaşıyoruz. Uyuyamadığı için de ekstra huysuzluk, uyku öncesi ağlama krizi ve bazen meme reddi bile oluyor. Bu süreci nasıl atlatabiliriz?
meraklibiranne biraylizannesi şu anlık hiç bir şekilde atlatamazsın malesef 6.aya kadar düzen oluşmuyor 🥰
Berna0612 biraylizannesi bebek dış dünyaya adepte olma sürecinde bunlar çok olağan şeyler illaki sizin içinde süreç zor ama yapacak bişey yok. Kulağının arka kısmına bakın genelde pişik olur orası gazı varsa gaz damlası yada probiyotik kullanın iyi gelecektir her emme sonrası mutlaka gazını çıkarın. Emziriyorsanız sütünüzü sağıp kac cc olduğuna bakıp bebeğin doyup doymadığını anlamaya çalışın söyleyeceklerim bu kadar geçmiş olsun rabbim kolaylık versin inşallah 🤲
Nilay0635 Berna0612 peki bunların hepsi normalse ne yapmamız gerekiyor? Gazını çıkarıyor bezini baya baya ıslatıyor. Tek bi göğüsümden 10 dakika sağdığımda 120 cc geliyor yani doyuyor. Pişikde değil. Peki sorun ne ? Sabah 10 da uyanıyor bu saat oldu hala uyumadı.
Berna0612 Nilay0635 bebeğin giyimi nasıl ne kadar kalınlıkta giydiriyorsunuz bugün sağlık ocağında Bi bayan bebeğini getirmişti o kadar giydşrmişti ki ben bile bunaldım 🙆♀️ kolikte olabilir bebeğin hiç götürdün mü bu sebepten dolayı hastaneye
Nilay0635 Berna0612 götürdüm kolik değil. Ev 24 derece uzun kollu zıbın alt üst patikli takım çorap giydiriyorum uykudan uyanınca da ince bi yelek giydiriyorum
Berna0612 Nilay0635 inan bende yeni uyuttum 2 saat kucağımda taşıdım aşırı huzursuz aşıdan galiba 12 saatte çok fazla ama ya üzüldüm makatına Bi bak belki çatlak felan vardır ondanda ağlar kuzucuk
biraylizannesi Nilay0635 bugün biz de aynı durumdayız. Saatlerdir uyumuyor uykusu olduğu için de ağlıyor. Denilenlerin hepsini kontrol ettim, bir sıkıntı yok.
Duygu-66-Tumer Çok uykusu geldiği içindir. Elinizle göğsünü karnını okşayın, diğer elinizle saçını okşayın .emziği varsa verin ağzına. Yada mamasını o an verin hem içsin hem uyusun. telefondan beyAz gürültüyü açın. Belki iyi gelir. Hatta yaptırırsa gözüne örtü serin daha çabuk uykuya geçer belki
Berna0612 Nilay0635 tatlım bezini değiştirirken iyice Bi bak büyük çişini yaptığı yere çatlak zaten gözükür.
Nilay0635 biraylizannesi bende öyle ama uyumuyor anlamıyorum neden böyle ne tuvalete gidecek nede su içecek vaktim var