Elfylmzkk Kızlar kırk banyosu nasıl yapılıyor ? Hem anne hem de bebek için soruyorum. Abdest alınırken niyeti normal gusul abdesti gibi mi ediyoruz. Yoksa normal gusul mu alınıyor. Aynı şekilde bebeğe normal banyo mu yaptırıcam yoksa ona da abdest mi alınıyor. Bir videoda oyle gordum. Aklım karıştı. Bildiklerinizi paylaşır mısınız ??
Deletedmom0099 Elfylmzkk anne normal gusül abdesti alıyor bebeğe de sadece banyo yaptırılıyor dinen bebekte 40 çıkması yok annenin lohusalığının bitmesi demek 40 çıkması hatta kanamanız daha önce kesildiyse gusül aldıysanız 40. gün tekrar gusüle de gerek olmuyor
Bebegimm1 Elfylmzkk siz normal gusul abdestinizi alin 40 size deniliyor bebegi yikamaniza gerek yok.ben 40. Gun sadece kendim gusul aldim dinimizde kadina denildigi için
TheBaby Elfylmzkk Canım anne için okeyde. Bebek için hurafe. Hurafeye inanmakta günah. Ama yinede sen bilirsn
Elfylmzkk Deletedmom0099 kanamam bitti gibi oluyor sonra gene akıntım oluyor. Ben de 40. Gun yapmayı düşünüyorum. Dini olarak sordum zaten. Ne yapılması gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok
Deletedmom0099 Elfylmzkk o zaman 40. gün gusül almalısınız. sonrasında kanamanız olsa dahi namaz kılabilir. oruç tutabilir, birliktelik yaşayabilirsiniz özüre giriyor 40. günün sonrası
Deletedmom0099 Elfylmzkk evet 40. günden sonra özüre giriyor ama namaz kılarken her vakit abdest alman gerekiyor abdestin olsa dahi
Bebegimm1 Burculfc Dinimizde 40 sadece anneye denilir bebek yikanmiyor bizim temizlenip gusul almamiz gerekli dinimizde boyle bir şey yok.eskiler bunu dinde varmis gibi bebeklerde yikanmasi şartms gibi algi yaratmis fetva hattina da sorabilirsiniz 🌸
Deletedmom5284 Bebek için birşey değişmiyor kirliyse yıkayın değilse gerek yok, her duş aldırmada eşim kelimei şehadet söyleyerek döker son suyu, bunu biliyorum sadece
TheBaby Elfylmzkk Canım karışacak bişey yok. Boşuna hiç günaha girme. Banyonu yap. Her zamanki gibi boy abdestini al çık. Bu kadar
Keremikoo Elfylmzkk aslinda annenin lohusaligi bitiyor bebegin kirklanmasi biraz kulturel birsey dinen bir aciklamasi yok. Siz gusül aliyorsunuz. Biz bebegimin suyuna cicekler para yuzuk bugday tanesi gibi seyler atmistim onu yikadiktan sonra ona hazirladimiz sudan kendime de ayirip kendi banyomu yaparken kullanmistim. Hem ani olsun diye hemde kulturel olarak hosuma giden birsey guzel bir ani olmus oldu😊