Banu- Şuan 5,6 sebze ve yoğurdu 3 gün kuralı ile yedirdim. Şimdi nasıl devam etmeliyim? Meyvelere geçeyim mi? Ya da günde kaç öğün vermeliyim? (7 aylık, covit sebebi ile ek gıdaya 6,5 ay gibi başladık)
bebishmom Banu- kahvaltı tadımlarına başlayabilirsiniz Yumurta sarısı lor gibi. Ondam sonra meyvelere geçebilirsiniz. Meyve ve kahvaltı tadımlarında isterseniz 2 öğüne çıkarabilirsiniz. Mesela kahvaltıda 1 çay kaşığı Yumurta sarısı tadımı daha sonra İkindi gibi Yoğurt ya da daha önce tattırdığınız sebzelerden karışık püre verebilirsiniz. Patates Havuç, patates bal kabağı, brokoli tatlı patates gibi. Sonra tahıl gruplarıns geçebilirsiniz. Pürelerinizin içine pirinç ve ince bulgur koyabilirsiniz.
Sehertosunn Banu- mevsim meyvelerine geçebilirsiniz. Bu süreçte denediğiniz sebzelerle corbalar pureler yapabilirsiniz. Sonrasinda yumurta sarisi lor kefir gibi kahvaltiliklara gecebilirsiniz. Ben irmik pirincunu pirimc sehriye vs bunlari 3 gün kurali ile denemedim bir sorunda yasamadim. Ama siz bilirsiniz tabi.
Banu- bebishmom bişey daha sorayım. Tahılları organik alanlar filan varda normal evdeki pirinç bulgur kullanmak istiyorum ben siz nasıl yaptınız
Eski9 Banu- Ben organik pirinç bulgur vs almadim kendimize ne alıyorsak onu vereceğim zaten şu maddi olarak zorlandığımız günlerde geçinmek çok zor birde organik dendi mi fiyat daha da fırlıyor kızımda da böyle yaptım 5 yıl önce bunda da öyle sadece yulaf unu tam buğday unu ve üzüm pekmezi organik aldım oda migrostan 10 aylığı geçsin köyden pekmez geliyor ona başlayacağım zaten yani bu bebek irmikleri falan yeni çıktı 5 yıl önce hiç yoktu bebek yulaf unu falan ben o zaman da takip ediyordum ek gıda annelerini sayflarini normal kullandım hep. Bu kadar kasmayi düşünmüyorum he alabilen de alır ama bazen bazı anneler aa organik ver aa şöyle ver vs diğer anneleri yargılıyor bu hiç hoş değil malesef 🙁
bebishmom Banu- organik pirinç aldım. Bizim aldığımız pirinçler ne yazık ki arsenik yüklü. Ama organik almak istemiyorsanız kırık pirinç ve basmati pirinç kullanabilirsiniz. Baldoya falan göre daha katkısızmış onlardan kullanabilirsiniz. Bir de organik siyez buluguru aldım. İnce bulguru ise evdekinden kullanıyorum bu sapsarı olanlardan değil de kepekli gibi hafif esmer olanlardan
Banu- Eski9 yani ben de nerde okusam organik bilmem ne organik bakliyat,tahil vs. Alabilen tabiki alır ama bana da tuhaf geldi.
Eski9 Banu- Bazen eşimle konuşuyoruz geçmişte bize ne verdiler diye o zaman ek gıda mi varmis tabiki şimdi bizler ince eleyip sık dokuyoruz kimyager gibi olduk yine de eskiye nazaran anneler daha bilinçli bilgili. Biz evimize de alırken türk ürünleri almaya dikkat ediyoruz bakliyatta vs o kadar. Genel olarak sağlıklı şeyler yesin ki meyvedir sebzedir mevsiminde paket değil kendimiz yapalım yeter. Şimdi deniyor süt sağlıksız verilmemeli vs şimdi de kaç yıldır yaptığımız bebekler için lor asıl gerçek lor değilmiş falan hep birşey çıkıyor yani. Herkesin kendi tercihi ben evden kullanıyorum.