Mrvzyp
1 yasında yaz döneminde başladım.altına yaparsa üşümesin diye bu dönemi tercih ettim.
tuvalet aparati aldım.
1 hafta boyunca gündüzleri bez baglamadım.
Anlayacagı sekilde tuvaleti gelince gitmesi gerektiğini söyledim.
Bir kaç kez şortuna yaptı. Yapınca değiştirmedim gelip kendisinin rahatsız olunca söylemesini bekledim bu şekilde 1 haftada öğrendi.
sadece gece baglıyordum 2-3 arası süt içiyordu.daha sonra cok sürmedi gece sütünü kestim yatmadan önce verdim tuvaletini yaptırıp öyle yatırırdım. Bez baglamayi bıraktım yatagına alez aldım. Gece belli saatlerde uyandırır tuvalete götürürdüm. Biraz büyüdü 3-4 yasına geldi. Boyu yetısmezdi ısıgı acmaya kapının yanına bir sopa koyardım acması ıcın :) (sensörlü lamba bile taktık onun için ama kendi kendine yanıp sondugu için iptal ettik bende bu sekilde çözüm buldum en sonunda) taharetlenmeyi falan gosterdim yapabıldıgı kadar kendisi yapıyordu. 5 yasından sonra tırnaklarını kendisi keser, banyosunu kendisi yapar. Bir gün ben hayatta olmayacak gibi erkenden herseyı gösterip alıştırdım benden sonra zorluk cekmesin diye. ( annemin bana yaptığı gibi) *tek fark ben oglumu terk etmedim… Bu sekilde de devam ediyorum sımdı 11 yasında . Umarım yardımcı olabılır mısımdır