sarasmom “Benim çocuğuma neler oluyor?” ile başlayan ve annenin tüm sorgulamalarını yaparak gece yatağa suçlu yatmasını sağlayan durumlar silsilesi bu efendim. Büyüme atağı dedikleri bu başka bir şey değil! Çocuk iştahsızlaşabiliyor, ya da iştahı coşabiliyor, ağlamalara doymuyor. Bana kalırsa neden ağladığını bile unutuyor olabilir arada öyle bir ağlamak ama inadından dönmemek hali vuku buluyor. Kucak istemeler, anneye babaya koalanın ağaca sarıldığı gibi yapışmalar, yabancı görünce ağlamalar, evet bir de her şeye ağlamalar, anneyi babayı cinnetin eşiğine getirtmeler işte bunlar hep atak. Hani cep telefonumuzu yoğun kullanınca nasıl ısınıyor, kendi kendini kapatıyor, ya da hata veriyor işte atak zamanı da bebeklerimiz için böyle oluyor. Bebeklerin beyni de aynen bu şekilde yoğun bir gelişim sergileyince bunu ya uykuya rahat dalamama ya da iştah artışı / ağlama nöbetleri şeklinde sergiliyor. Niye oluyor bu atak derseniz bebeğiniz büyüyor. Beyni gelişiyor. 1. hafta, 3. hafta, 6. hafta, 3. ay, 4. ay, 6, ay ve 9. ayda atak haftaları bebeğimizde inanılmaz gelişimlere neden oluyor. Bu atak haftalarını hesaplarken bebeğimizin düzeltilmiş ayını hesaba katmamız gerekiyor. Bir de bu büyüme evresinde 10 büyük sıçrayış dediğimiz bir olay var. Sabah kalkıyorsunuz ve bir bakıyorsunuz bebeğiniz emeklemeye başlamış. Ay olur mu öyle şey demeyin bizzat başıma geldiği için bu kadar emin konuşuyorum! Beşinci Harika Hafta: Değişen Duyular Dünyası Sekizinci Harika Hafta: Oluşumlar Dünyası On İkinci Harika Hafta: Yumuşak Geçişler Dünyası On Dokuzuncu Harika Hafta: Olaylar Dünyası Yirmi Altıncı Harika Hafta: İlişkiler Dünyası Otuz Yedinci Harika Hafta: Kategoriler Dünyası Kırk Altıncı Harika Hafta: Zincirleme Olaylar Dünyası Elli Beşinci Harika Hafta: Programlar Dünyası Altmış Dördüncü Harika Hafta: İlkeler Dünyası Yetmiş Beşinci Harika Hafta: Sistemler Dünyası Velhasıl bu kriz dönemlerine öfke nöbetlerine dışarda veya evde yakalandığınız an yapacağınız basit şeyler var hatta bilmeden yaptığınız da denenebilir. Ona sarılın vücudunu okşayın. Kollarınızda hafifçe sallayın ya da onunla birlikte sallanan bir sandalyede oturun. Onunla birlikte odada ağır ağır gezinin. Onunla konuşun ya da ona şarkı söyleyin. Hafif hafif poposuna vurun. Banyo yaptırın ve masajla rahatlamasını sağlayın. Hepinize az krizli atak dönemleri diliyorum. Sevgiler...
ilknurcelik sarasmom bizim 14,15 ve 16. Haftalarımız çok kötü geçti bu haftalarda toplam 5 cm boyumuz büyümüş normali 2-3 cm miş