Oğlumun davranışlarında bana göre yolunda gitmeyen bir şeyler var ama emin olamıyorum bunun için doktora gittik ama 3 yaşına kadar bekleyelim dedi şimdi bir şey söylemek için erken dedi . Öncelikle onun şüphelendiğim durumlarından bahsedeyim
2,5 yaşında sadece 35 kelime söyleyebiliyor ikili cümlelere henüz geçmedi
komut almıyor sadece su içeceği zaman otur dediğimde anlıyor ve otruyor
herhangi bir şey istediğimde getirmiyor
Adını söylediğimde bir şeye dalmışsa bakıyor ama normalde bakmıyor , çikolatayı çok seviyor çikolata diyince bakıyor koşup geliyor 😀 ilginç bir durum
oyuncaklara ilgisi çok az amacına uygun oynuyor evet ama 5 dk kadar kısa bir süre hemen sıkılıyor bırakıyor
şimdi yapabildiklerini yazmak istiyorum
10 kadar sayıyor hiç hatasız biz öğretmedik belki dinlediği şarkılardan öğrenmiş olabilir
Doğru eşleştirme yapabiliyor , bize sevgisini gösteriyor sarılıyor
hatta eşim ve beni el ele tutuşturmaya çalışıyor
Bakıcısından almaya gittiğimde beni görünce seviniyor bana koşuyor , babası eve geldiğimde seviniyor sevindiğini gösteriyor
Yani duygularını ifade edebiliyor ama henüz konuşmaması istediği bir şeyi parmağıyla göstermemesi komut almaması beni endişelendiriyor . Eşime ve anneme bundan bahsettiğimde benim çok evhamlı olduğumu düşünüyorlar yapabildiği şeyleri söyleyip otizm olsa bınları yapamaz diyorlar . Ama ben kendimi böyle rahatlatamıyorım onlar gibi . Benzer durumu yaşayan anneler lütfen benimle tecrübelerizini gözlemlerinizi paylaşır mısınız