RuzgarMommys aaayazgc Canım bebegim 16 aylık şuan 14 aylıkken vermişti. Günlük 7.5 vermem gerekiyor ister bi sabah bi aksam ver 3.5 + 4 ml olarak istersen bi seferde ver 7m5 olarak. Ben akşam veriyorum 7.5 ml üstüne de mutlaka c vitamini bi meyve portakal mandalina yediriyorum emilimini daha da arttiriyor..
aaayazgc RuzgarMommys bana günlük 0.5 ml yazmış çok az degilmi reçete günde 3 kere 0.5 yazıyor 1 yaş için çözemedim ya
RuzgarMommys aaayazgc Hmm az evet doktor ne dedi ? Bize 14 ayllikken 10 kg du günlük 7.5 ml ver dedi Demir depoları bitmişti
Ates_mami nisa_ ocean microfer tadı güzel. Denemediyseniz onu deneyin. Maalesef öyle mucize bişey yok. İlaçları kullanmanız gerekiyor. Kritik durumda ise zaten doktor damardan vermeyi söyler. Birde yedirmek degilde neyi neyle yedirdiginize dikkat ettiniz mi. Mesela et ciğer ıspanak pekmez demir deposu. Ama yoğurtla verdiğiniz zaman demirin emilimini engeller. Demir diye birşey kalmıyor içinde Çay veriyorsanız da aynı şekilde. Kafein engeller. Roka yiyorsa eğer üzerine limon sıkın.tam Demir deposu. Annemin demiri 3 du. Bu şekilde normale döndürdük. Demir içeren yiyeceklerle süt ve süt ürünleri arasına en az 1 saat zaman koyun.
nisa_ Sarella teşekkür ederim easyvitin jellerinden denediniz mi hiç? Ben de möller ile ikisi arasında kaldım. Şurup çok zor içiyor da
nisa_ Hepinize teşekkür ederim vakit ayırdığınız için. Evet süt ile vermemem gerektiğini, bu süreçte çay tüketmememesi gerektiğini, 1 kaşık pekmezin yetersiz olacağını bunların hepsini biliyorum teşekkür ederim
Happydef nisa_ yurt dışında tanıdığınız varsa ferrum Ford getirtin doktor tr de ki demir ilaclarinin hiç faydası yok demisti
aykoz_ nisa_ pekmezin zaten demir yapmadıgnı artık tüm doktorlar söylüyor. Ama cok çeşit ilaç var baska deneyebilirsiniz. Günlük hayatta da et,mercimek gibi gıdalar alıskanlık olmalı. Bir de bildiğiniz bir demir var suya atılıyor cocuk icme suyunu öyle içiyor o da takviyeymiş ama adını bilmiyorum. Benım kızımda da doğdugundan beri var gıda ve ilaç takviyesi yapıyoruz hep depoları hemen boşalıyor
Deletedmom_109 nisa_ çok geçmiş olsun. İnşallah hayırlısı ile değerli yükselir. oğlumun b12 değeri düşük çıkınca her gün mutlaka kırmızı et ciğer Kıyma bir öğünde bunlardan birini yemesi lazım demişti doktoru. İlik sulu çorba mutlaka verilmesi lazım demişti yine. Yaptık demir eksikliği yoktu ama demir miktarı çok yükselmişti. Siz de deneyebilirsiniz.