11 ay 9 günlük bir oğlum var doğduğundan beri uyku nedir unuttum kolikti, gazdı, alerjiydi bir türlü hiç bir dönemde uyumadı. 3-4 aylıkken geceleri 3-5 saat arası uyurdu onda da sırtüstü değil yüz üstü uyuduğu için başında nöbetleşe beklerdik eşimle. Ama gerçekten tükendim, bittim artık her saat başı ayaktayız geceleri ve ne kucak ne pış pış ne başka bişeyle uyumuyor sadece meme. Kendi kendine uyutmakta başarılı olamadık yatağında bazen pış pış hadi annecim va uyuttuğum oldu ama gece uykularında bir şey fartkettirmedi. Gündüz uykuları genelde güzel 2 uyku yapıyor ilk uykusunda 1-2 saat arası uyur ikincisi daha kısa sürüyor. Ama gece yatırdığım saatten itibaren saat başı ayaktayız.
Evet canım anneler durumum böyle merak ediyorum bu yollardan geçen çözüm bulan, geçiyor diyecek var mı? Herkes mi uyku eğitimi veriyor eskiden uyku eğitimi yokken ne yapılıyormuş tamam bazı bebekler gerçekten kendi kendine uyuyor eğitimsiz ama ya diğerleri??? Hadi n’olur paylaşın neler yaşıyorsunuz ben ve benim gibi annelerin içine su serpilsin.