Ftmagull Daha önce başka bı posta yazmıştım size de aynen kopyalıyorum yorumumu:
Mevsim sebze ve meyveleri ile başlayın. Sebzelerden; havuc,patates,tatlı patates, bal kabağı yer elması,brokoli verilebilir. Meyvelerden; elma avokado,ayva muz verilebilir. Asidik olanlari 1 yaşına doğru verin portakal mandalina gibi. İlk olarak sebze tadimlariyla başlayın. 3 gün kuralı ile her gün yeni bir sebze tattirin. Vereceğiniz sebzeyi buharda haşlayıp içerisine biraz zeytinyağı damlatin.İlk gün bir çay kaşığı,ikinci gün 1 tatlı kaşığı 3. Gün bir çorba kaşığı şeklinde verin. Tadım için öğle saati idealdir. Tadım yaptıktan sonra anne sütü alıyorsa anne sütü mamaysa mamaya devam. O gün başka bişey yedirmenize gerek yok. Sebzeler bitince yoğurt ve meyvelere geçin. Aynı şekilde tadimlari yaptırın. Meyveleri cam rende de rendeleyip verin. Sert meyveleri ayva gibi. Buharda haşlayıp verebilirsiniz. Zaten ilk ayıniz tadimla geçecek. Tadimlar bitince karışımlara ve çorbalara başlayabilirsiniz. Zaten 7. Aya gelmiş olacaksınız. 7. Ayın sonuna doğru da yumurta tadımina geçin. Yumurta ile birlikte kahvaltı öğününe geçebilirsiniz. İlk 6-8 ay bir çay bardagi 8-10 ay 2 cay bardağı 10-12 aylar arası 3 çay bardağı ek gıda almalı. Gerisi anne sütü ya da mama olmalı 😊