Caniminikisi Ek gıdaya başlıyorum tek porsiyonluk minnak kavanozlarım var içine 3 yemek kaşığı yogurt koyacak kadar en en en ince ayrıntısıyla yoğurdunuzu ekşitmeden taş gibi nasıl mayalıyorsunuz bana söylermisiniz😇
JackDaniels Caniminikisi Önce 10 dk kısık ateşte kaynatıyorum. İyi kaynatmak önemli içindeki fazla su buharlaşır. Sonra soğumaya bırakıyorum. Serçe parmağın 6-7 saniye dayanacak kadar sıcakken içine yoğurdunu atıp karıştırıyorum. (1 litre süt için 1 tatlı kaşığı yeterli oluyor.) Sonra kavanozlara doldurup ağzını peçete tutturup kapağını kapatıyorum ertesi güne hazır mis gibi😂🤷🏼♀️
kucukprensinannesi Caniminikisi genelde bimin altın sütü yada herhangi bir günlük süt alıyorum serçe parmağımı 7ye kadar saydığımda hafif yakıcak şekilde ısıtıyorum daha sonra kavanozlara alıyorum ama ben probiyotik maya ile mayalıyorum hiç ekşi olmuyor doğal olarak 5 saatte mayalanıyor taş gibi oluyor normal yoğurt ile mayalıcaksan 1 yemek kaşığı yoğurdu ısıttığın sütle karıştır onu kavanozlara eşit Bi şekilde dağıt öylede olur