Aselldilaaa Kızımın kafasi kuvezde kaldığı için sağ tarafa alışmış ve sürekli sol tarafa çevirmeme rağmen sağ tarafa çeviriyor kafası yamuk bu durumu yaşayan sonrasında düzelen varmı bişey yapmak lazım mı ???
SANANE_ONANE71 Aselldilaaa benimde oğlum 3 buçuk ay küvezde kaldi ve kafası yamuk sağa alışmış doktor sola yatir hep duzelir dedi uc ay oldu daha duzelme yok gibi yada benim gözüme öyle geliyo
Tgc9 Aselldilaaa Kafa şekillendirici yastıklar var onlardan alabilirsiniz bizde kullanıyoruz tavsiyeler üzerine aldık
Bussrraa Aselldilaaa benim kızımda eşit taraflara yatırmama rağmen bi tarafında yamukluk vardı büyüdükçe düzeldi bende düzelmez diye korkmuştum. Kafa yastığı kullanabilirsiniz bir de yatırma şekline bi süre dikkat edersiniz 💓
Silifkecilegimmisin Aselldilaaa bizimki de doğduğunda bozuktu 2-3 aya tamamen düzeldi biz yine de kafa şekillendirici yastık felan aldık biraz onda yatırdık 😂 ama düzeliyor
Aselldilaaa SANANE_ONANE71 bazıları sonradan düzelir diyor bazıları düzelmez öyle kalır diyor kafasını bağla diyorlar herkes çok şey söylüyor napacagimi şaşırdım 🤷🏼
SANANE_ONANE71 Aselldilaaa biz kask taktirmayi düşünüyoruz ama daha erken galiba bunu doktora sormak lazim
Tgc9 Aselldilaaa Bizde daha yeni kullanmaya başladık dediğim gibi tavsiyeler üzerine aldık kullananlar iyi sonuçlar almış bizimde sağa yatma eğilimimiz var sürekli onu bi nebzede olsa engelliyo oyuntusu olduğu için dönse bile isteği yöne o iç kısım kafanın yuvarlak kalmasını sağlıyor
Rozalinda Düzelir merak etmeyin 6. Aya kadar düzelir. Kafa şekli çok değişiyor bebeklerde. Düzelmese bile kızmış nasılsa saçı uzar bşy belli olmaz.
Slyshn Aselldilaaa annem bebegimi bir sağa bir sola yatırırdı kafası düzgün olsun diye bebek dönmesin diye de arkasına minik uzun bir yastıgımız var onu koyardı dönemezdi
_bahar_ Aselldilaaa bir şekilde yatırmaya bak duzelirse ilk aylar düzelir sonra yatirmayala düzelmez kask tedavisi olur oda çok mailyetli dolarla yapiliyor
tineanigra Aselldilaaa aynı durum bizde de var kasları gevşetmesi ve kafasını döndürebilmesi için masaj verdi doktor bir de simit yastık kullandık. Kızımınki düzeldi ama oğlumunki düzelmedi 6 aylık oldular. Önümüzdeki hafta ölçüm yaptırıcaz ve duruma göre kask tedavisi verebilirlermiş.
bbmoms Biz ameliyat olduk skafosefali bizim kemikler kaynamış ti birbirine şuan kask tedavisi ne başladık