iclal_00 Kızlar bebeğim 5 aylık.uykuya dalarken sürekli sıçrıyor ve gözleri yukarı kayıyor nefesi kesiliyor gibi sonra da uyanıyor.sallarken veya memede uyurken olmuyor ama beşikte saklamayı bırakınca veya kendi kendine dalarken sürekli oluyor.doğumu zor olmuştu.köprücük kemiği kırık doğduğu için doktor kondağa müsaade etmedi.bu durumu yaşayan var mı? Yardımcı olabilir mi
kenankaan iclal_00 dediğiniz şeyi bebeklerdeki refleks mi epilepsi mi ayırması zor, benim oğlumda da epilepsi var farklı bir sıçraması ve kasılması olmuştu, videoya aldım EEG çekildi ve tanı konuldu. En iyisi videoya alıp doktora göstermeniz
Minikmanti iclal_00 lütfen ihmal etmeyin video kaydedip çocuk nörololisi doktoruna gösterin. Doktorlar bile video görmeden bişey dyemiyor umarım korktuğunuz gbi değildir sadece bir reflekstir. Bnm oğlum da epilepsi malesef. Nekadar erken okadr iyi. Allah bebelerimize sağlık versin
iclal_00 kenankaan sizdeki sıçrama ve kasılmalar nasıl oluyor.bizdeki sanki boşluğa düşer gibi atıyor kollarını iki yana ve gözleri yukarı kayıyor.nefesi kesiliyormuş gibi oluyor.normal bebeklerde böyle oluyor mu bilmiyorum.ama bazen uyanıkken de gözleri kaydığı oluyor
Sivas580 iclal_00 bebeğiniz o amda seslendiğinde kendini düzeltiyosa yada tepki veriosa reflekstir epilepsi kirizünde kitlenmw olur hiç bi şeklde size tepki veremez
kenankaan iclal_00 yani bu dedikleriniz epilepsi nöbetlerine benziyor, ama olmayadabilir. O kadar farklı bişry ki, çok karıştırılan şeyler bunşar. Anlamanın en iyi yolu EEG ve video
ENA Kuzum boşluğa düşer gibi bir nöbet ciddiye alınmalı. Vakit kaybetme hiç, erken teşhis cok seyi değiştirebilir. En yakın zamanda cocuk nöroloğuna götürmeni tavsiye ederim. Rabbim şifasını versin inşallah basit bir durumdur.