Fatmainci Patates ile başladık ama ağzına alıp geveliyor sonra tükürüyor,öğürüyor böyle yaparsa bu tadım dönemini nasıl atlatıcaz. Yani mesela sebzeyi yutmasımı gerekiyor yoksa ağzında gevelemesi bile tadım sayılıp alerji durumunu ortaya çıkarır mı 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Zlm Fatmainci sürekli emme hareketi yaptigi için cignemeyi ve yutmayi öğrenmesi lazım o yüzden öyle yapıyor bilmediği için çıkartmak istediği için değil siz sabırla verin o zamanla öğrenecek çiğnemeyi
ZmrNsa09 Fatmainci Canm catalla ez iyi yapiyosn blender kullanma bence ama catallada güzel ez cok diri kalmasin patatese kendi sütnden de koyabilrsn biraz kivamini acmak icin yada hasladgn sebzenin suyundan koy kivam acsin daha kolay yer
GiybetReis Fatmainci ben yogurtla basladım. Sonra sebzeye geçtim. Püre hale getirmek için zeytinyagı damlatabilirsiniz.
Asyaayaz1 Tadımlık zaten en başta veriliyor 1 çay kaşığı kadar sonra 1 tatlı kaşığına geçiş yapılıyor alışıyorlar zamanla ben ilk yoğurtla başladım yoğurt sonrası püreye geçtim
Fatmainci Asyaayaz1 yoğurt alerjik olduğu için diğer besinlerle başlamak gerek diye okuduğumdan öyle yapmıştım bende olmadı yoğurt veririm bi de mesela püre haline getirmek için örnek patates anne sütü katsam olur mu biraz
Fatmainci Zlm inşallah öğürünce biraz telaş yaptım açıkçası çatalla ezip verdim püre haline getirmedim çiğnemeyi öğrensin diye acaba biraz püre şeklinde mi versem
Zlm Fatmainci yok siz taneli verin ilerde daha çok zorlanırsınız öğürme iyidir bogulmamak için yaparmış çocuklar
Fatmainci GiybetReis yarın doktor muayenemiz var teşekkür ederim fikirleriniz için onu da deneyeceğim