Dyg28 henüz desteksiz uykuys geçmedik, bende ayakta sallıyorum. Bugün 8 gün oldu eğitime başlayalı. Aybars gece 3 4ten önce uyumazdı gece de 50 kere kalkardı, sabah 9 10 gibi güne başlardı. Önce kalkma saatlerini düzenledim sabahları 7de kaldırıyorum en geç 8.30 oldu onda da ben uyanamadım. Alışana kadar iki üç gün ben uyandırdım sabahları daha sonra kendiliğinden uyanmaya başladı. Bir çok eğitmenle konuştum, kaç saat uyanık kalmalı, kaçtan sonra uyutmamalıyım diye, aynı zamanda tracy hoggun kitabının faydasını çok gördüm. Bizim saat sitemimiz şöyle sabah 7de kalkıyor, 1 saat kendi kendine vakit geçiriyor sonra mızıldanmaya başlayınca kahvaltı yaptırıyorum, derken saat zaten 08.30 oluyor 10 15 dakika daha oyalıyorum daha sonra odaya geçip alt değiştirme, vitaminleri ve suyunu veriyorum saat tam 09.00 da sallamaya başlıyorum, normalde saatlerce sallardım bıraktığım anda uyanırdı şimdi en fazla enn fazla 20 dakika sürüyor. Genelde ilk uykusunu 1 buçuk saat yapıyor, 10.30 gibi kalkıyor, oyun oynuyoruz saat 12 buçuk gibi mamasını veriyorum veya ara öğün yapıyorum 12.30 13.00 arası ikinci uykuyu yapıyor, genelde şekerleme yapıyor 45 50 dakika sonra kalkıyor bazen 1 saat sürüyor, 14.00 da kalktı diyelim saat 4e kadar oyalıyorum 4te çorba içirip son uykusuna yatırıyorum, bazen 5 buçuğa kadar uyuyor bazen de yarım saat uyuyor ama 5 buçuktan sonra şekerleme dahi yaptırmıyorum saat 7 buçuk gibi muhallebi yediriyorum ve 7 40 gibi odaya geçiyoruz, uyku rutinlerimizi yapıp uyutuyorum, 20.00da gece uykusuna geçmiş oluyor. Hâlâ daha çok sık kalkıyor ama dişlerden dolayı, bu kalkmalar direkt uyanma değil gözler kapalı ağlama ama eğitimden önce sabaha karşı 5 gibi kalkardı ve asla uyumazdı. Ben 15 gün bu şekilde devam edip daha sonra desteksiz uykuyu öğreticem. Umarım anlaşılır olmuştur, asıl püf noktası 3 tane, sabah erken uyandırmak, uyanık kalma süresi yani en az 2 saat olmalı 7 aylık bi bebek için, eğer dayanabiliyorsa 2 buçuk 3te olabilir ve akşam 5 buçuktan sonra hiçbir şekilde uyutmamak