Denizelif Öncelikle merhaba Benim kızım 2 ay 12 günlük ve çok kusuyor önüne geçemiyorum doktora götürdüm reflu vardır yüksek tut basını dedi yaptım ama kusması aynı kusup tekrar emiyor ve tekrar kusuyor bi döngü şeklinde uyumuyorda hep kucakta dinlenemiyorum ve sütüm yetmiyor mama veriyordum şimdi mama da kabul etmiyor bütün mamaları denedim almıyor ac olunca da durmuyor, kusması çok olmazsa sütüm yeter diye düşünüyorum siz neler yaptınız bu durumda nasil onune gecerim bu durumun * emzik ile oyala diyen oldu malesef emzikde kabul etmiyor
NekwaSultan Denizelif reflulu bebeklere dr toz ilac ya da ar mama tavsiye ediyor. Ama 3 aydan sonra 1 ay daha dayan gecmezse ona göre dr birsey önerir canm.
NekwaSultan Denizelif mama demissin üstünde ar yazan mamalari denedin mi? Bir de yastikla egimli besle ve doydguna eminsen takrar besleme kussa bile çünkü yararlı kismi midesinde kalir zaten bunlara dikkat et azalir inşallah
Karakiz Denizelif cnm dr ilac vermedimi kusan bebek cok zor ilk oglum yasina kadar kustu bas gelemedim ilacta kullandk ayni mamayla besleniyodu herkes mamadan dedi mamayi biraktik ayniydi yasindn sonra kusmasi azaldi suan 6 yasinda zorla bisey yesin kusar midem bulaniyo der o yuzdn hic zorlamiyrm
Denizelif NekwaSultan dikkat etmedim her mamayı denedim ama . Emzirme durumuna gelince ağlıyor ve emmek istiyor emzirmedigim sürece durmuyor malesef her turlu yolu deniyorum biraz oyalamak için ama olmuyor 😪
Eldarwenn Denizelif başını nasıl yüksek tutuyosun? Benim doktorum ilk hafta kontrolünde daha reflü şikayeti başlamadan her bebek ilk 4 ay reflü yatağında yatmalı henüz almadıysanz burdan çıkıp alın demişti. 🤷🏻♀️
Eldarwenn Denizelif bir de beslendikten snra 10dk dışa dönük tutmayı dene. Doktorun bana tavsiyesiydi.
fatima Denizelif reflü yatağı işinizi kolaylaştıracaktır. tavsiye ederim alın, çok bir meblağ değil zaten 🌸 birde oturur pozisyonda emzirin bebeğinizi inşallah kısa zamanda geçer endişe etmeyin geçmiş olsun
NekwaSultan Denizelif bebelac ar dan memnun kalani duydum bir dene istersen. Bir de bebeler annedeyken hep emmek istiyo zaten baskasi varsa yardim edecek ona ver bu durmda. Bir de havalr guzel gezdir hergün mesela öyle.
Kubuu Ben reflü yatağı aldım rahat ettim kusmaları geçti neredeyse deneyin çok pahalı değil eğer durumunuz varsa
Denizelif Kubuu kusmasi kesilsin yeterki denerim ama ilk defa birinden ıyi bişey duydum genelde hep ise yaramadığı konusunda duyum aldım da
Denizelif NekwaSultan normal mama almak yerine onu alırım umarım kabul eder de içer 😪 kimseyi bulamam ki
Denizelif Eldarwenn rampa şeklinde diyim başka nasıl anlatirim bilmiyorum belde yukarı öyle söyledi doktorum
Melikeakiner Reflüsü varsa ar mama vermeniz gerekiyor. Aptamil ar var kusmayı kesiyor. Ondan alın, şırınga veya kaşıkla vermeyi deneyin. Besledikten sonra 20 dk dik tutun ve gazını çıkarın. Yatağının başını omuzdan itibaren dikleştirin.
Denizelif Melikeakiner Aptamil i içmiyor cok mama cöpe gitti huylu bir kizcem var 😄 dediginizi yapıyorum 20 dk yi geçtim 10 dk içinde çıkarıyor
Denizelif Tekrar doktora gotursem mi kusmasini duyunca reflu dedi direk test falan yapmadı. Kilo alımı şuan 5 kilo 290 gr olmuş dün aşısı vardı orda tartıldı . Birde gece kusmasi yok kesinlikle kilosu falan kurmasına göre normal mi 😥
balbogeci Denizelif merhabalar. Benim oglumunda reflüsü vardı. Doktor doktor gezdik çare bulamadık her seyi denedim sorun sadece kusması değil üç ay boyunca kilo da almadı hem de bir gram bile. En son motilyum diye bir şurup kullandık kusması azaldı ama o ay bile kilo almadı taki ek gıdaya başlayınca kusma bitti. Yavaş yavaş kilo aldı.