Az önce bir video izledim ve arkadaşımla konuşuyor gibiydim öyle güzel anlatıyor ve umut veriyordu ki nasıl meme reddini aştığını anlattı biberonu bıraktığını. Bana da mantıklı geldi bebeğim uyandığı andan itibaren denemeye başlayacağım.oncelikle biberonu tamamen hayatımızdan çıkartıyoruz normalde bebek memeyi istemediği zaman ve kucagimiza aldigimizda çığlık kıyamet ağlayınca hemen tamam istemiyor deyip mamayı ya da sagilmis sütü verip doyuruyorduk değil mi aslında bu yanlismis. İlk başta sakinken memeyi teklif ediyoruz. Muhtemelen agliycak istemiycek panik olmuyoruz kaldirip sakinlestiriyoruz sonra tekrar bunu birkaç kez deniyoruz ve sonra siringayla bebeğin boğazına kacmamasi için yanağına doğru sıkıyoruz ve az birşey 5 CC 10 CC falan onu sakinlestirecek kadar veriyoruz yarım saat bekliyoruz yarım saat sonra tekrar acıkınca tekrar memeyi teklif ediyoruz o da yanlış yapıyormuş hemşire sayesinde böyle yapmaya başlamış ve 5. Günün sonunda bebeği emmeye başlamış biraz yorucu oluyor ama inanın geçici bı yorgunluk pes edip mamayla veya sağıp devam etmek daha zor inanın ve o vicdan azabı insana yetiyor içinde kalan keşke emzirebilseydim hissi. Bence denemeye değer iyice umudu kesilmeye başlamış olan ben bunu öğrenince çok heveslendim tekrar yeniden baslayip ugrasicam asla pes etmiycem zaten bu kadar emeğin çabanın karşılığını illaki alırız önemli olan bırakmamak