Arasannesi- Hanımlar ben evlatlık olduğumu 22 yaşında 2 3 ay önce öğrendim. Şimdi beni alan aile mahkeme kararı ile almışlar. Ve çok borcu var babamın vefat etti. Bende bu borçlardan kurtulmak istiyorum o yüzden nasıl bir yol izleyebilirim. Mahkeme açma hakkım var mi vs bilgi verirseniz çok sevinirim
yookkdahaneler KubrAden konuyla alakasız ama isminizin son harfiyle yavrunuzun baş harfi çok hoş 😍 bende çok istemiştim kısmet olmadı , sağlıkla büyütün 🙏🏻
Arasannesi- @KubrAden @Misterious 18 yaşını gectigim için reddi miras yapamıyorum diye biliyorum yani öyle söylemişlerdi
kenankaan Arasannesi- kim dedi ya? Reddi mirasın yaşla alakası yok, 3 aylık süresi var ölümden itibaren onu geçirmeyin yoksa yapamazsınız
kenankaan Arasannesi- bu arada evlatlık olarak her iki ailenin de yasal mirasçısısınız, evlatlık olarak gittiğiniz ailenin de, sizi evlatlık verenin de. Bunun yaşla bir bağlantısı yoktur, her iki tarafla da alakalı miras işlemleri aynıdır
Arasannesi- @kenankaan 6 sene oluyor babamın öleli 🤦♀️ bizim avukat bunu söylememişti bana. Yani şuan borçlardan kurtulmak için elimden bisi gelmicek sanırım 😭 mesleğim var bi işe girsem maaşımdan kesinti yapackalar vs. Bende dedim ki evlatlık olduğum için mahkeme verme hakkım varsa yani onların soyundan düşmek istiyorum vs desem borçlardan kurtulurum diye dusundum
kenankaan Arasannesi- hadi ya, çok zaman geçmiş. Maalesef ki hala miras yönünden onların alt soyu sayıldığınız için evlatlık verilmeniz durumu değiştirmiyor 🙁
Arasannesi- @kenankaan evet çok zaman geçti. Zaten hani reddi miras yapmam demek annemle oturduğumuz evden de vazgeçmemiz olacak.ti Çok çok karışık bir durum. Bakalim umarim bi yolunu bulabilirim.🤲💙
Arasannesi- @Misterious ama işte babamın öleli 6 yıl oldu. Öldükten 3 ay süre varmış bunu bilmiyordum
Misterious Arasannesi- evet çok uzun süre geçmiş malesef. Ama belki haberiniz olmadığını falan islatlarsaniz bı kurtuluş olabilir. Çünkü bilmediğiniz bir şeye itiraz edemezsiniz. Size resmi olarak bu borç ne zaman tebliğ edilmisti
Arasannesi- @Misterious yani şöyle sadece 1 tane yok birsuru bankalara yapmış babam fabrika adına. 2017 den beri herkes dava açmış
Misterious Arasannesi- net bilemiyorum ama babanızın öldüğunu bilmediğinizi ve yeni ogrendiginiz için daha öncesinde reddi miras davası acamadiginizi iddia edebilirsiniz. Bankalardan haber gelince öğrendim ben yıllardır kendisi ile görüşmüyoruz vs savunması yapabilirsiniz belki. Ama bunun için bir avukatıniz olması sart