Yqmrclbb Mrb kızlar bebeğim 6 buçuk aylık ek gıdaya başladık patates havuç falan tattırdım sebze havuç çorbası tarhana falan öğlen gibi yediriyorım akşama doğruda irmikli kayısılı muhallebi yaptım bi iki defa siz kaç öğün nasıl yediriyorsunuz
Deletedmom115 Yqmrclbb 6. Ayda başladıysanız eğer günde 1 öğün verseniz daha iyi 6. Ayın sonunda yada ortalarında 2 öğüne çıkarabilirsiniz. 7. Ayda da kahvaltı eklersiniz.
Yqmrclbb Deletedmom115 dün sabah biraz yumurta sarısı verdim ama göğüs kısmı kızarmıştı sanırım yumurtadan oldu bi süre vermiyim dimi bende meyveyi muhallebi gibi yapıp vereyim diye yedirdim hoşuna gitti
Deletedmom115 Yqmrclbb Yumurta için biraz bekleyin 7. Ayda verirsiniz bence. Öncelik şuan tadımlar olsun sebze meyve tanıtın bunlar bitince diğer yiyeceklere geçersiniz. Suyu da ihmal etmeyin.
Yqmrclbb Deletedmom115 evet çok sıcak sürekli veriyorum hangi çorbaları yapıyorsunuz şimdide yayla çorbası yapıyorum :)
Yqmrclbb Deletedmom115 kayısıyı irmikle muhallebi yapıp verdim şeftali elma armut aldım onları yaptıracam siz suyunu mu verdiniz yoksa ezip mi vereyim
Yqmrclbb Deletedmom115 bide yoğurt sevmedi sanki ilk verdiğim de de yemedi yayla çorbasını da içmedi öğürüyo :(
BenimDefnem Yqmrclbb yoğurt emediğinde ben içine armut ya da şeftali rendeliyorum biraz. O zaman severek yiyor😊 aklınızda bulunsun. 6,5 aylığız biz de
Yqmrclbb Mucizemmila irmik su meyve. İrmiği suyla biraz pişir sonra istediğin meyveyi rendele karıştır yada ezerek
Yqmrclbb Mucizemmila yok meyveleri haşlayarak değil ezip püre gibi yada arkadaşın dediği gibi elinde tutabiliyorsa kendiside yiyebilir ama boğazına kaçmamasına dikkat edin bende bugün eline verdim ama başında bekledim birden emiyor 🤣
Mucizemmila Yqmrclbb ben pirinc unu suyla pisiriyorum kayisi rendeleyip karistiriyorum pekmez ekleyip veriyirum dogeu mu yapiyom acaba
Yqmrclbb Mucizemmila öyle de yapılır ama pirinç unu bana mantıklı gelmedi sanki sadece kilo yani şişiriyor bi faydası yok diye duydum