Benim kizim istahli olmasina ragmen kahvaltiyi pek sevmiyordu zar zor yediriyodum. Ayni sekilde bunu deneyen arkadasimin oglu da oylr ama o genel olarak istahsiz bir bebisti. 1 haftadir bu kaseleri yapiyoruz bebisler dibini goruyor kasenin sizinle de paylasmak istedim isinize yarar umarim
-1 yemek kasigi yulaf
-1 tatli kasigi pekmez
-1 cay kasigi zeytinyag
-yarim muz
-yarim avokado
-1 tatli kasigi ceviz ogutulmus
-1 haslanmis yumurtabin sarisi
Yulafi suyla pisiriyoruz, muzu ezip uzerine kalan malzemeleri ekliyoruz. Yulafla beraber hepsini karistiriyoruz bombamiz hazir😬
Avokado yerine cennet hurmasi koyabilirisiniz besin degerleri ayni
Muzun yerine bir gun elma tarcin yapabilirsiniz
Pekmezi cikartip peynirli versiyonunu yapabilirsiniz
Ya da yogurt uzerine yulaf ve kuru meyveleri suda pisirip tarifi cesitlendirebilrisiniz
Ben turk kahvaltosi yaptirmaya calisiyordum blw yontemini uyguluyorum 10 aylik. (Bu arada cok yeni bir makalede okudjm bebekler icin turk kahvaltisi yeterli olmuyormus. Bu tarz kaseler ya da pankek gibi daha tatli seyler yedirmek gerekliymis kaynagi bulursam ekleyecegim) Sabahlari pek istahli olmadigi icin her sey yere ya da cope gidiyodu. Bu karisimlari hem cok sevdi hem cok besleyici hem de doyurucu. Oglen corbasina kadar acikmadigina eminim. Yumurta yemeyen bebislere de caktirmadan boyle yedirebilirsiniz. Zeytinyagi mutlaka koyun muz kabiz yapmaya meyilli oluyor genelde
Afiyet olsun bebislere🤗