Dimitrina_kovaceva Bebeğinize kaçıncı ay ek gıda vermeye başladınız? Ve ilk başlangıçta neler yedirdiniz? Erken başlayan anneler sebebini söyler misiniz lütfen 🥰🥰🥰 şimdiden çok teşekkür ederim cevaplayanlara 💕💕💕
Mom4565 Dimitrina_kovaceva 4 aylık başladık ilk bal kabağı 7 gün sadece öğlen bebek ne kadar yemek isterse sonra havuç patates brokoli bunlarda aynı şekilde 7 gün sadece öğlen akşam ağır olacağını söyledi doktorum 2 hafta ara verdik meyvelere geçtik 😘
Katy Dimitrina_kovaceva 5. Ay başladım sadece anne sütü alıyordu ama cok iştahlıdır her yedıgımıze saldırıyordu azar azar basladım tadım hepsını yedı fazlasınıda yıyor hatta su anda. 6.Aya giriyoruz corbalara gecıcem artık
-erCansu- Dimitrina_kovaceva 6 aylıkken başladım emiyodu cnku erken başlamaya ve erkeenden vücudunu yormaya gerek duymadim ilk yoğurtla başladım patates havuç gibi sebzelerle devam ettim sonra meyveler sonra bu verdiklerini birleştirdim çorba yapmaktan kaçındim yemeklerine sarimsaktir et tavuk peynir altı suyu koymaya özen gösterdim bukadar 🤣
Minikyavrum755 Dimitrina_kovaceva 5 ay 20 günlüklen basladık tadımlara simdi 6 15 günlük alerjik bebek oğlum ne verceğimi sasıryrm tadım bittikten sonra nasıl öğünler olustrdmuz neler verdiniz bana da fikir olur
Zhekelem Mom4565 merhaba benim kızım da 4 ay 12 günlük pirinç ununa elma rendeleyerek başladım sadece mama aldığı için başka ne verebilirim acaba
Sevgi2121 Mom4565 4 ay erken deil mi bnm oğlum da 3 aylık mama yemiyo bazen başka mama deniyorum onları da almıyo bnde başlasam mı 4.ayda die düşündüm açıkcası çünkü bana 6.ayda başlıcaksın dediler
ArasinAnnesiiiiiii Katy Bizimki de 5.5 aylık yediğimiz şeylere saldırıyor merakla bakıyor, meyve süzgecine elma koyuyorum suyunu emiyor çok da hoşuna gidiyor yavaş yavaş başlasam mı bende acaba tadımlara 🤷🏻♀️
159191 Valla yalana gerek yok ben şuan kendim ne yiyorsam bebeğime de onu veriyorum ve öyle 3 gün azcık 7 gün azcık şeklinde değil ne kadar yerse sütüm 3 ay geldi sonra kesildi formül mama da çok beğenmiyor cicibebe de veriyorum bizleri nasıl büyütmüş annelerimiz sakınılan göze çöp batar Allah’a emanet hepimizin yavrusu
Musnil 159191 ayyy şu yorum ben kafayı yicem keşke bende öyle olsam. Yanlış anlama canım ben çok pinpirikliyim kendi annemle çok tartışıyoruz 4 buçuk aylık bebeğim doktor ek gıdaya başla demesine rağmen başlamadım ama kızım mamadan çok yemek yemeğe meraklı ekmek uzatıyorum ona bile azını acıyo yemek istiyo. Şaka gibi ama gerçek ve ben çok korkuyorum
Iscan 159191 bizde 3 aylık olduk bazen meyve dln yerken ağzına koyuyorum yalıyor fln😂 bır sorun olmaz sanırım ıkı defa denedim sadece
Busra-tykn 159191 cıcı bebe kabız etmıyo mu bıde Bnde yedrcektım doktor onermedı eskıden hep cıcı bebyleudı dgru vala
minikkira Osman gönülal hocayı biliyorsunuzdur belki. Ona gidiyoruz, kendisi desteksiz oturmaya başlamadan önermedi. Bilgi olsun 🌸 ek gıda için liste verdi. ilk gün 1 tatlı kaşığı, 2. Gün 3 tatlı kaşığı, 3. Gün 6 tatlı kaşığı şeklinde ölçüler belirtmiş
PrensesimEla minikkira Osman hocayı internetten takip ediyorum bende. Tek öğünde mi versiniz mesela 6 kaşığı
159191 Musnil hiç korkma evel allah hiç bişey olmaz bebeğin neyi seviyorsa onu yedir benim kızım cicibebeye bayılıyor
Minigimm16 Musnil korkma ya ilk çocuğun sanırım benimde öyle kendimi alıştırmaya çalışıyorum bende bgun yemek yerken mama sandalyesi ile yanımızda oturuyor havuç verdim eline dişleri kaşınıyor diye babasının ekmeğine uzanmış oda koparip sert yerini eline vermiş dış kasisin diye sen ekmeği ispat parça parça yut🤣 elinden bı aldım ekmeğin alt kısmı yok olmuş yarışı üzerine yarisi ağzına falan
Hostesmom 159191 canım cicibebe tavsiye etmiyor doktorlar ileriki yaşlarda diyebete kadar götürüyormuş fazlası. Bence evde kendin yap bebe bisküvisini.
Zormama Minikyavrum755 instagramda birmühendisbirpediatrist sayfasi var orda pinar hanimin bebegi de alerjik kendisi gida muhendisi surekli ne pisirdigini paylasiyor, urunlerin iceriklerini paylasiyo,bayagi faydali bir blogu var
Renass01 Dört aylık korkarak veriyorum ama ara ara veriyrum saglıgına zarar gelir diye çok korkuyorum ama
Minigimm16 Dimitrina_kovaceva 5. Ay bitti bizim yediklerimize uzanmaya çalışıyor di ağzını oynatıyor mahsun mahsun bakıyordu önüne yoğurt koyarak başladım yemek oynasın düşüncesiyle güzel yedi baktım alerji vs yok sonra haşlanmış havuç vs o şekil hergun dgl ama arada veriyorum fazla olmayacak şekilde
elcn4139 Minigimm16 yogurdu nasil yedi akmadimibende labne koyuyorum heryer labne oluyor. havuc patates falan koymaya korkuyorum
Ohaezgi Dimitrina_kovaceva 4.5 aylıkken başladım yoğurtla, sonra sevze püreleri en son meyve püresiyle birlikte irmik ekledim ve ben tadımlık değil öğün olarak verdim. 6. Ayda blw çok başarılıydı bu erken başlamam kızım 10 aylık şükür herşeyi yiyor. Geceleri uyurken mama içiyor 1 defa
Betuledem Ohaezgi öğün olarak nasıl verdiniz? Beniö kızım 6 aylık ve tadımlara başladık. Emziriyorum. Uyanınca hemen emmek istiyor. Ben şimdi öğünleri nasıl ayarlayacağımı hiç anlamadım. Emdikten ne kadar zaman sonra yedirmem gerekiyor bir sonraki emme saatinde püre vererek mi doyuracağım karnını?
Ohaezgi Betuledem benim kızım mana kullanıyordu. Sabah uyanınca mamasını içiyordu 1-2 saat sonra yoğurt veriyordum öğle uykusunu uyuyup uyandıktan sonra karışık sebze püresi. Bir kaç saat sonra meyve emziğiyle meyve emiyordu. Akşam tekrar mamasını içiyordu. 5.5 aylık olunca mevye püresi yaptım evde mevsim meyvelerini tencereye koyup susuz şekilde kaynatıp blenderdan geçirdim sıcak socak kavanoza koyup ters çevirdim. 5.5 aylık olduğu için yutma ve yeme refleksine alışmıştı. Sabahları cici bebe (ev yapımı) veya irmik pişirip içine yaptığım meyve püresini koyup yediriyordum öğlen yoğurt bi sonraki öğün koyu kıvamlı tarhana çorbası akşam mama. 6. Ay blw
Btlazz Betuledem bizimde 6 aylık ek gıdaya tam olarak alıştık 5. Ayda başladık ve emiyor. Uykulardan kalkınca mutlaka emiyor bizimki ama artık hareket arttığı için ne kadar emsede 1 saate kalmadan baya acıkıyor. Sabah uyanmasından 1 saat sonra kahvaltısını hazırlıyorum bebe bisküvisi yumurta sarısı labne pekmez veya meyve yulaf kuru meyve irmik bu içeriklerden karışım yapıyorum. Blendırlamıyorum cam rende veya pişirirken içine koyuyorum. Blendır hiç önermiyorum. Öğleden sonra yine emdikten 1 1,5 saat sonra çorba vermeye çalışıyorum tarhana sebze yayla bebeğim sıvı şeyleri pek sevmedi o yüzden içine pirinç atıyorum tel şehriye arpa şehriye vs vs ikindi gibi yoğurt veriyorum akşam yatmadan da hıpp kaşık maması tahıllılardan. Porsiyonları zaten küçük tutuyorum ne kadar yemek isterse vermeye çalışıyorum ama zaten çok istemiyor. Az ve sık sık veriyorum.
minikkira minikem Canannn123 PrensesimEla Zehra-123 Hebelehubelee https://imgyukle.com/i/k9feZN https://imgyukle.com/i/k9fWpe
Denizmooom Dimitrina_kovaceva 5 ay 20 günlükken basladım. Sadece anne sütü alıyordu fakat biz sofraya oturduğumuzda sürekli yemek istiyordu aglıyordu. Zaten desteksiz oturtabiliyor be bagırsaklarının hazır olduğunu hissetmiştim tadımlık vermeye başlamıştım