Esrvl Ben havuç ve patates püresi vermek istiyorum arı mamayla beraber. Arı mama katı olduğu için biraz sıvı mı vermeliyim? Ve siz bu ayda neler vermeye başladınız? Tavsiyelerinizi bekliyorum
sarmaliklahana Esrvl bizimde bugün 3.ay bitti ama erken değil mi kız ben suabat 14 de başlamayı düşğnüyorum ek gıdaya 5.ayı bitince yani 6ya girerken 🙄
Halenur42 Esrvl bizim 4. Ay bitti 5 e girmek üzereyiz doktorum verebilirsin meyve püresi dedi sadece anne sütü alıyor dün hipp’in meyve püresini aldık çok sevdi günde biraz biraz veriyorum ondan
Esrvl SeninAnnenBirMelektiYavrm hayır doktora danışmadım. Sütüm yok sadece mama yediği için başlamayı düşünüyorum. Zaten mamayla karıştırıp vereceğim
Esrvl sarmaliklahana mama mı yiyor bebeğin. Ben sadece mama verdiğim için erken başlayacağım. İnternette bir yerde okumuştum sadece mama ile beslenen bebeklere erkenden ek gıdaya başlanıyormuş. Kaşık mamayla karıştırıp vericem zaten
sarmaliklahana Esrvl hem meme hem mama 🤭😄 çift gidiyoruz biz sütüm cok doyurucu değil ama vazgecemiyor da bende içtiği kadar içsin modundayım
Benbenim2 Esrvl bunu sen değil doktoeun belirlemeli. Ne kadar kilo alıp ne kadar verdiğini o daha iyi bilir
Asel21 Benim bebeğim 4 ay 14 günlük doktor bu ay sonunda ek gıdaya geçebilirsiniz dedi sadece mama aldığı için bence 4. Ay dolsun öyle baslayin derim biraz daha bekleyin 😊
Asel21 Eğer kabız olan bir bebeğiniz varsa da doktora danışarak ek gıda da neler yicegini belirlesin benim bebeğim kabız oluyor bana kabızlık için örnek ek gıda tarifleri verdi
Esrvl Asel21 burda hiç bir doktora randevu yok hep dolu malesef. Zeytinyağ katılırsa gaz olmaz zaten. Günde 1 kere vermeyi düşünüyorum o şekilde başlayacağım
Asel21 Halenur42 Hippin hangi meyve püresini aldınız benim bebeğim kabız oluyor da 😳doktor hazır pure icin ne dedi bende veriyim diyorum ama doktora sormayı unuttum sağlıklı mı değil mi diye 🙄
Esrvl Halenur42 onlar sağlıklı mı ben doğal olduğunu düşünmüyorum illa katkı maddesi vardır. Günde 1 kere mi veriyorsunuz ve püreyi verdiğiniz zaman süt veriyor musunuz ayrıca tok tutuyor mu tutuyorsa kaç saat
Yasemin38 Halenur42 ek gıdaya hazır ürünle başlamasan daha iyi olurdu canım ama tabiki sen bilirsin. https://resimlink.com/loOE belki fikir amaçlı bakabilirsin
Halenur42 Asel21 elma armut karışımlı olanı aldık sevdi daha çok yatacağında veriyorum veya akşam biz yemek yerken bugün 3. Günü şuanlık kabız olmadı
Halenur42 Asel21 elma armut yazmışım canım kusura bakma elma değil şeftali armut karışımı doktora sormadım henüz karışık verdiğimi pürelere başlayabilirsin demişti
Btlazz Esrvl asıl arı mama da ne katkı maddeleri var bir bilsen canım. Hıpp kaşık mamaları var şeker ilavesiz doğal biraz sulu şekilde yapıp verebilirsiniz. Mutlaka kabız olacaktır zeytinyağı kullanılsa bile çünkü çok küçükler daha bağırsaklar elverişsiz
Halenur42 Esrvl sağlıklıdır diye düşünüyorum şimdi katkı maddesi hangisinde yok ki 🤷🏼♀️ Şeker ilavesiz hafif sulu bi kıvamı var öyle kaşık kaşık değil sadece tadımlık olarak başladım
Halenur42 Yasemin38 teşekkür ederim canım normal de zaten veriyorum kendim yoğurttan elmayı kendim rendeleyip de veriyorum bilindik bi marka olunca alalım deneyelim dedik küçük bir cam kavanoz da kızım da sevdi baya
Yasemin38 Esrvl daha sık emse bir süre daha ek gıdaya geçişi ertelemiş olursun ama tabiki karar senin
Esrvl Btlazz valla kullandığımız bütün mamalarda illa katkı maddesi vardır. Ama ben püreyi dışarıdan almam kendim yapıp vereceğim ne yedirdiğimi bileyim en azından, hazır pürelere güvenmiyorum nedense
Halenur42 Deross yoğurt veriyorum evde kendim de yapıyorum bazı meyvelerin püresini bide bunu deneyelim diye aldık kaşık kaşık vermiyorum sadece tadımlık