Nazlii Merhaba anneler, Her çocuğun gelişimi farklıdır biliyorum ve kıyaslamak için sormuyorum sadece merak ediyorum. Acaba bir yerlerde yanlış mı yapıyorum. Oğlum 20 aylık dede baba havhav gibi kelimeler dışında pek birşey demiyor. Sizin bebişler nasıl?
Tugraninannesi Nazlii benim oğlum şu an 3 buçuk yaşında ama çook geç konuştu çok korktum pedegoğa çocuk doktoruna konuşma terapistisine çocuk gelişim uzmanına hepsine götürdüm sakın korkma çocuğa gel deyince geliyorsa git deyince gidiyorsa yani komutları biliyor yapıyorsa ve anne baba diyorsa tamamdır zamana bırak dedi ve çocuğun sana eliyle gösteriyorsa bişeyi anlamadım neyi istiyorsun söyle de demişti mesela su istiyorsa tonlayarak su mu istiyorsan o halde sana su veriyorum suyunu iç hadi diyerek o kelimeyi bir kaç kere tekrarlayın dedi
SeninAnnenBirMelektiYavrm Nazlii erkek bebekler daha geç konuşur diyorlar. Benim kızım tam 2 yaşında 10 a kadar saydığını biliyorum. Ama mesela eltimin çocuğu şuan 2 yaşında erkek oda anne baba dışında hiçbir şey söylemiyor. Sabahları ve gece yatmadan önce zihinleri daha açık oluyormuş. Ben kucağıma alıp kelime tekrarlatırdım. Belki onunda faydası olmuştur
Arencik Nazlii oğlum 21 aylik dut dut gel baba meme mama du dur yok bitti gitti aaa neee dir(bir) nen nen arada bir hanne miyav hav aslan kukremesi möö ayyy dayı dede teyze diyor ikili olarak 3 4 tane baba gel baba gitti gibi sicak soğuk kelimelerini söylemiyor ama kuuugg diyo baska da kelimesi yok bugün 3 kelimeyi art arda kullandı baba gel nennen dedi bu kadar tv var bizde ordan da bisiler kaptı ama tv yi kisitlilayip kitaba yönlendirmeye çalışıyorum. Öneririm iyi oluyo. Bol bol disari çıkarmaya çalisiyorum hava güzelse
Marjinal_Anne2 Nazlii bizde 20ayşıgız çok şükür her şeyi anlıyor anne baba nene del(gel ) bu tarz kelimeleri var bir de iki harfi birleştirip konuşma var parka (pa) koy (ko)tarzı anlamadım bende Ya, birden açılır diye bekliyorum ama 😣
Nazlii Tugraninannesi Her şeyi anlıyor hatta çoğu kişi şaşırıyor bunu nasıl anladı diye, ben de çok konuşuyorum onunla, sorun olduğunu düşünmüyorum zaten de merak ettim sadece sanki daha çok konuşması gerekiyor gibi ama her çocuk farklı tabi