Deletedmom727207 Merhaba sabahta sormuştum ama pek yanıt alamadım. Bu ne sorusu 2 kelimeli cümle kurmaya başlangıç mıdır ve kızım bazı kelimeleri eksik söylüyor. Saça sa kuma ku demek gibi normal midir? 2 yaşında kızum bu arada.
Merveymn Deletedmom727207 benimde oğlum 26aylık "anne gel, anne otur, paka (parka) gidelim, baba pasta gibi gibi) 2li cümleler kuruyor canım. Ama bu ne yi bilemedim 2liye giriyormu 🤷🏼♀️
MelekSubasi Deletedmom727207 Ama mesela diyelim çocuğunuz “anne park” diyecegini yerine "anne pa"diyorsa cümle kurmuştur. Ama sadece kuma “ku” derse cümle kurma değil.
Deletedmom727207 MelekSubasi Ku cümlesi değil evet orada şeyi sormak istemiştim bazı kelimeleri yarım söylüyor normal mi? Bir de kedimiz var mesela miyav yok falan da der
MelekSubasi Deletedmom727207 Evet sayılır 3 yasina gelen oglum daha yeni yeni kelimeleri duzgun çıkarıyor Örneğin arabaya “aya” derdi ayaba demeye basladi ya trene "ti"derdi tiyen demeye basladi.
Deletedmom727207 MelekSubasi Çok sağolun gerçekten cevaplarınız çok yardımcı oldu aslında bana normal geliyor ama çevremde ki herkes konuşmadı geç kaldı falan deyince insan tereddüt ediyor.
tenceretavakuskana Deletedmom727207 soru donemı baslangıcı dıyorum ben buna 😂cunku ardı arkası kesılmıyo bıkez baslamıs artık pesı gelır bence Artık herseye bu ne dıyebılır sasırmayın sıze der eve der esyaya der aynaya bakıp kendıne de der sıkılmadan sureklı cevaplar verın anlayacagı sekılde basıt kelımlerle once tekrar edebılmesı ıcın mesela bu ne dedıgınde elma yerıne kırmızı elma dıyın renk sekıl belırterek devaö ettırın cunku asama kaydedıcek artık 🤭
Deletedmom727207 tenceretavakuskana Teşekkür ederim elimdem geldiğince renkleri ile birlikte söylemeye çalışıyorum nesneleri ama daha da dikkat ederim 😇
tenceretavakuskana Deletedmom727207 rıca ederım 🙏🏻🤭bı sekılde ogrencekler zaten ama en azından tesvık amaclı sıkılmadan cevaplayın her sordugunda ellı kerede sorabılır bıseyı 😂🤭
tenceretavakuskana Deletedmom727207 bol sabır annesı zamanla ogrenıp bol bol konuscaksınız o gunlerı dusunerek sabır 😂🤭cenenıze kuvvet artık bundan sknrası
Deletedmom727207 tenceretavakuskana Çevrem o kadar strese soktu ki beni konuşmuyor konuşmuyor diye hazırım valla