Ardahsyn Kuzum11 ben sogan biraz pul biber kara biber atarım sadece bi güzel kavururum sonra blendirden çekerim sarı oluyor
Katy Kuzum11 yagda biraz kavuruyorum salca nane tuz kimyon pul biner suyunu atıyorum sonra blendirdan gecırıyorum tAm süZme 😂 oluyor. Sarı isterseniz icine zerdeçal katabılırsınız ama sarı mercimekte var isterseniz 😃
AgentMom Kuzum11 sarı mercimek kullanıyorum. Soğanla haşlıyorum. Bütün atıyorum soğanı. Sonra kenarda tereyağ ve unu güzelce kavurup et suyu ile açıyorum. Üstüne döküp az tuz karabiber ile biraz kıvam vererek kaynatıyorum. Dışardakiler gibi oluyor
Ysmndfne Kuzum11 kız benim eŞim asla çorba içmez sadece mercimek çorbası içer o yüzden yapa yapa uzmanlaştım diyebilirim ve tarifi yazıyorum not al😂😃😃 -sıvı yağ ısınsın -Bir adet soğan ve patatesi kavur haşla yani ya da biraz yumuşasın -mercimeği üzerine koy iki 3 dakika kavur -Ve en önemlisi pişirirken sadece içine tuz a t😬 Çorba hazır istersen süzgeçten geçir istersen bilendırdan o sapsarı oluyor ❤️ Geri kalan baharatı sofrada atın ki sarı renk güzel kalsın😃
Uzayiko Kuzum11 soğanı yağ ile kavurup sonradan mercimeği ekliyorum su,tuz ve ben tavuk bulyon koyuyorum. başka bişe yok ne patates ne havuç vs. bu bildiğin esnaf lokantalarındaki mercimek çorbası oluyor.en sonda blender dan geçiriyorum
Vuslat23 1 soğan sıvıyağ 1 bucuk kaşık salça 1 kasık nane 2 adet sarımsak tuz mercımek, suyunu göz kararı koyar pısırırım pısımce blenderden gecırırım , katıysa sıcsk su eklıyom, içen bır kase daha ister:)) bnde çok begenırım
Kubraybars Kuzum11 patates havuç soğan sarımsak hepsini rendeliyorum sonra 2 kase mercimeği yıkayıp hepsini birlikte tencereye koyuyorum üzerine yag gezdiriyorm tuz biber karabiber kekik nane atıyorum 1 tane tavuk bulyon ve ağzını kapatıp pisiriyorum sonrada blendirden geçiyorum ohh miss gibi oluyor 😘😄