Adamelis12 Kızlar merhaba ben sabah çok kötü bir şey yaptım 😣 orkidemin yeni çıkan sapını azıcık koparttım. Asağı yönelmişti tutturmaya çalışırken ucu elimde kaldı hemde tomurcuklanmıştı. Orkide bakımından anlayanlar yardım edebilir mi 🙏😣
Wolverine Adamelis12 kopan kısmı için yapılacak birşey yok malesef, ama kökleri sağlamsa orkidenin daha çok açar zamanla. Şeffaf saksisinda ışık almasını sağlayın çok sulamayin
mummy Adamelis12 Instagramdan nurgulce.nl sayfasında orkide bakımı ile ilgili istediğiniz bilgileri bulabilirsiniz hatta msj atıp orkidenizjn resmini atınca yardımcı oluyor
Adamelis12 Mombaby şeffaf saksıda aylar sonra ilk defa dal çıkardı kurumuştu yeşerttim tam tomurcuklanmıştı dal aşağı sarkınca klipsle tutturayım dedim elimde kaldı aşırı hassasmış 😣
Ebruea Adamelis12 😔 orkidenizi haşladığınız yumurta sularını dökmeyin onla sulayın yılda bir defa açar orkideler ama birkaç ay çiçekli kalır.
Adamelis12 efelettin kurumuştu o kadar uğraştım yeşertene kadar dal çıkardı tomurcuklandı ne güzel dal sarkıyo diye klipslemeye çalıştım tam uç kısmı elimde kaldı aşırı hassasmış 😣
Mombaby Adamelis12 valla sormayin evet asiri hassas malesef benimde basima gelmisti cicekli kisim elimde kalmisti
efelettin Adamelis12 malesef bakımı zor, açması zor ilgi isteyen bi çiçek. Yerini sevmesi çok önemli. Dipleri kesinlikle ışık alsın. Onların kendi saksısı var. Bide ben biraz derin bi şeyin içine koydum. Suyu oraya koyuyorum yavaş yavaş alıyor suyunu.
Adamelis12 efelettin benimkilerde sevdi bu sefer yerini. Kurumuştu ne güzel yeşerttim büyüttüm baya ilgi göstermiştim ilk defa orkide bakıyorum birde 🤦♀️ Ne güzel dal çıkardı tomurcuklandı aşağı eğilmişti dal klipslere tutturayım dedim olan oldu 🤦♀️
Adamelis12 Ebruea evet yapıyorum onu o şekilde yeşillendirdim yine. İnşallah kırılan yerden uzar tekrar birde ilk defa bakıyorum 😣