Aleyna_10 1 yemek kaşığı pirinç unu organik
1 su bardağı hazır su ile pişir
1 çay kaşığı dut pekmezi
Muz cam rendede
Hepsini karıştır
En son 2 ölçü formül mama toz halinde ekle
Hipp 5 tahıllı hazırla 90 cc formül mama ile. İçine 1 yumurta sarısı. Lor peynir. Çok az pekmez. Bebe bisküvi hazıt yada kendi hazırladığın tercihine kalmış.
1 adet elma
1 adet armut
1 adet muz
2 yemek kaşığı irmik
Meyvelerin kabuklarını soyup, (muz hariç) minik minik doğrayalım.
Tencerede üzerini geçene kadar su ekleyip, 10 dakika haşlayalım.
Son olarak muzu ve irmiği ekleyip, 1 dakika sonra tencereyi ocaktan alalım.
Rondodan geçirip minik kavanozlarda dinlendirip, bebeklerinize yedirebilirsiniz.
4-5 gün buzdolabında tadı bozulmadan saklanabiliyor. Mevsim meyvelerine göre tarifi değiştirebilirsiniz.
1 su bardağı hazır su
1 yemek kaşığı pirinç ununu pişir
Cennet hurması ekle yarım
Rondoda çek
6 adet kayısıyı 2 çay bardağı hazır su ile haşla. Sonra kabuklarını soy. Suyunu atma ama. Soyduktan sonra suyuna ekle geri. Rondodan geçir. Kavonoza koy. 3-4 gün içinde tüket
Kayısılı muhallebi
3 adet gün kurusu kayısı + 1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 bardak su
🎀3 adet gün kurusu kayısımızı güzelce yıkayıp cezve içerisine alıyoruz .Bir çay bardağı suyla iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz
🎀 Kayısılar piştikten sonra kayısıları cezveden alıp kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz ( haşladığımız suyu kesinlikle dökmüyoruz )
🎀Haşladığımız suyun içerisine tekrar kayısılarımızı alıp bir su bardağı su ,irmik ve pirinç ununu ekleyip tekrar ocağa alıp bir taşım kaynatıyoruz
🎀Blendırdan geçirip soğuyunca afiyetle bebeğimize yediriyoruz🎀