MervosP yazdan koyduğum barbunya yemeğini çok seviyor buzlukta son bir paketim kaldı diye geçen kurusundan yaptim onu da yedi. Tabagindan eliyle alip ya da catalq batirip yiyor.
Etli nohut seviyor. Pirinc pilavi,çoğunlukla nohutlu yapiyorum pirinci de. yesil mercimekli bulgur pilavi. Pazı kavurmasi yapiyorum, zeytinyaginda bol soğan, havuclari soyma bicagiyla soyar gibi dogruyorum, pazilari iri dogruyorum. bazen yiyor bazen yemiyor. Bir de bunu ben elimle veriyorum mesela. Catalla kaşıkla kendi yemiyor.
Yayla çorbası, mercimek corbasi, tarhana, kiymali sehriye ç, ezogelin ç. Yayla haric hepsine bol sohan sarimsak domates rendesi vs. Ekliyorum. Esim ilik suyu sevmiyor bazen bebege ayri tencereye alip kendi yaptigim ilik suyu var ondan veriyorum.
Patates hic sevmiyor. Daha kucukkn brokoli yiyordu uzun zamndir yemiyor…
Meyve sevmiyor bir de genel olarak… yazın şeftali ve çilek yiyordu. Gecen bir iki defa kivi yedi. Muz 1 kere, sanirim çok acikmisti. Uzun yolculukraydik anne sutu de yetmedi mi ne tüm muz yedi 🤣 bir faha da agzina surmuyor.
Yumurtayi peynirli omlet yapiyrm. Yeni işe dondum bakici abla pek yediremiyor. Bal ile tahin karistiriyordum yumurtadan fakn sonra 4 5 cay kasigi agzina veriyordum. Salatalik, peynir bazen. Ekmek. Her sabah 2 mandalina suyu. Aksam da 2 mandalina suyu posali…
Oglen genellikle tam bir igun yapmiyor. Yogurduna bol ceviz koyuyorum cam rendede un gibi yapip. Oglen bunu yiyor sadece kahvaltuyi 10 11 gibi yapiyor cunku…
Eti cok seviyor genl olarak. Izgara et, kofte vs. Masaya oturunca “et” diyor direkt :) eşum olmadigi gunler kofte ya da et yaomiyorum pek. Et et diyor çocuk yine :)
Bulgur pilavi yogurt sonra mandalina suyu bir ogunumuz olabiliyor. Ya da icerigi iyi olan bir corba, ekmek…