Kızlar mrb🙋🏻♀️
Benim de 3 yasinda bi oglum var ve bazı hareketleri dikkatimi çekmeye başladığından beri nette arastirirken bu konuya denk geldim..
cocuklarda osb olur mu, varsa nasil bi tedavi uygulanir merak ediyorum..
Kaldi ki asla rutin kontrolleri icin bile doktora gitmek istemeyen bi cocuk.
Bizde de herseyi siralama dizme huyu var. plastik kasik kepce cekmecesinden tut arabalari, legoları, corap cekmecemizdeki çorapları surekli siralama oyunu oynar herbirini tanıdığı kisilerinmis gibi sayarak. bana sorar anne bu kimin diye. ortadaki malzeme bitene kadar sulaleyi sayarim. birini 2 kere saysam onu soylemistiiin diye huysuzlanir.
bazen kendi emir verir “ su kisinin diye söyle” falan der.. yolda karo cizgilerinden hoplar, evdeki esyalari nasil koyduysa oyle dursun ister babasi yastigi alip diğer tarafa koysa ici rahat etmez alir ayni noktaya koyar döner oturur yerine. mesela dün oyun çadırından arabalarini cikarip oyun halisina diziyodu. 3 tane dizmiş. sonra babanesine diyo ki arabayi cadirdan cikarip haliya surerken “cok guzel araba de” bananesi de ooo cok guzeel deyince busefer ilk dizdigi 3 arabayi da tekrar çadırın icine atip yeniden basladi babanesi o ilk 3 arabaya güzel demedigi için. 2 aylik da bi kardesi var. biraz biraz kiskanclik belirtileri de basladi. ustelik bütün ilgi kendisinde. emzirme dışında öpüp koklayamiyorum bile etkilenmesin abisi diye. gecen ay bi hafta kadar bi sorun yasadik gece yatarken 1 saat aglama sabah uyaninca ayni sekilde.. mesela sabah aglayarak kalkıyodu ama bağırarak degil sessiz kendini sıkarak aglama. konusmuyodu eliyle gostererek anlatmaya calisiyodu biseyleri. mesela yataktaki yastigi orda duruyo diye sorun etti aldi oraya koydu ordan baska yere derken “anne olmuyo” lafi çıktı agzindan.. agliyo tabi bu arada. bu son ornegim tekrarlanmadi ama yani kisacasi bu bahsettigim sekilde ilerliyo hayatimiz.. sizce napmaliyim almam gereken bi önlem var mi yoksa zamanla geçer mi…
Bide düşündüm de burayi tüm okudum ve verilen bazi ornekler çocukluğumda bende de vardi beynimi yorcak kadar olmasa da. mesela uzaktan gelen araba benim yanimdan gecene kadar su duayi bitircem, tek sayı cift sayı olayları gibi… kendimi uzun anlatmayim şükür suan okadar takintili biri degilim ama oglum konusunda endiselenmeliyim gibi geliyo 🤦🏻♀️